Ancak, en uygun fiyatlı uçuş seçenekleri yine de tek bir liste ile bulunamayabilir. Bu yüzden düşük fiyat önceliği olan yolcularımızın bazı ipuçlarını takip etmeleri gerekiyor. 

Ucuz Uçak Bileti Almanın İpuçları

Uçak bileti alırken bir çok yolcunun en büyük önceliği uçuşların yalnızca düşük fiyatlı olmasıdır. Ancak, bazen baktıkları ilk fiyat listesi beklentilerini karşılamaz. Bu yüzden bazı ipuçlarını takip etmek yarar sağlar.

1. İleri Tarihleri Kontrol Edin

Bazı havayolu firmaları 4-6 ay önceden alınan uçak biletlerine ekstra indirim imkanı sağlamaktadır. Eğer ki yolcuğunuzun acelesi yoksa ileri tarihleri kontrol edebiliriz.

2. Yakın Tarihleri Kontrol Edin

Artık bir çok havayolu şirketi uçuşun son iki haftasında büyük indirim imkanları sağlamaktadır. Bu şekilde havayolu şirketleri boş kalan koltuklarını ve geri dönen biletleri tamamlama stratejisi izler.

3. Tickets.com.tr Üyelik Kaydı Açın ve İndirimlerden Haberdar Olun

Eğer indirimli uçak bileti fırsatlarından siz daha kontrol etmeden haberdar olmak istiyorsanız, ticket.com.tr adresinde e-posta kaydınızı yaparak ucuz uçak biletlerinden haberdar olabilirsiniz.

4. Seyahat Tarihlerini Esnek Tutun

Her zaman istediğiniz tarihteki uçak biletini aradığınız fiyatlarla bulamazsınız. Ancak, farklı günlerdeki gidiş dönüş tarihlerini kontrol ederek esnek bir seyahat planı oluşturabilirsiniz.

5. Aramalarınızı 3 Gün Önce ve Sonrasını Dahil Edecek Şekilde Yapın

Ticket.com.tr size, uçak bileti araştırmanızı yaparken yalnızca istediğiniz günü değil, yakın tarihlerdeki uçuşları da listeler. Böylelikle, yalnızca en fazla üç gün farkla en ucuz uçak bileti opsiyonları arasında seçim yapabilirsiniz.

6. Bilet Fiyatlarının En Uygun Olduğu Gün ve Zamanı Takip Edin

Ünlü bir uçak bileti firmasının verilerine göre, ortalamada iç hatlar uçuşlarında son 21-28 içerisinde uçak bileti fiyatları en uygun fiyatlar oluyor. Yurtdışı uçuşlarında da son 18-28 gün içerisindeki fiyatlar en düşük fiyatlı olarak görünüyor. Ayrıca, sırasıyla en düşük fiyatlı uçak biletleri sırasıyla Pazar, Pazartesi, Perşembe, Çarşamba, Salı, Cuma ve Cumartesi günleri alınabilir.

7. Kendi Aktarma Rotalarınızı Oluşturun

Tickets.com.tr sizin için en düşük fiyatlı fiyatları aktarmalar ile birlikte gösterebilir. Ancak, kendi rotanızı oluştururken. Yalnızca aynı havaalanlarından yapılacak aktarmalara bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Aynı şehir hatta aynı ülke içerisinde otobüs ya da arabayla gidilebilecek farklı havaalanlarını da gözönünde bulundurabilir. Farklı şehir ya da ülkeleri görmek için 24 saatten uzun süreli aktarmalar da yapabilirsiniz.