Konya ve Antalya’da kurdukları şirket üzerinden çek ve senetle alışveriş yapıp sahte fatura kestikten sonra “ iflas” verip şirketi fes ederek 300 milyon lira haksız kazanç elde eden 16 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri 2 ayrı şehirde sahte fatura ve haksız kazanç elde eden grubu tespit etti. 1 yıl süren çalışmanın ardından 4 gün önce jandarma ekipleri Vergi Dairesi Uzmanları eşliğinde bir çok adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 32 şüpheli gözaltın alınırken, bir çok sahte faturaya da el konuldu. 4 gün devam eden sorguların ve incelemelerin ardından şüphelilerden 4’ünü savcılık talimatıyla serbest bıraktı. 28 şüpheli ise Adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 16'sı tutuklanırken 4'ü adli kontrol şartı ile 8'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüphelilerin Konya ve Antalya’da 1 yıl içerisinde 18 ayrı şirket kurup, bu şirketlerle karşılıksız çek ve senetle alışveriş yapıp malları paraya çevirdiği daha sonra “iflas” verip şirket faturalarını sahte olarak kullanmaya devam ettiği ortaya çıktı. Bu yöntemlerle 300 milyon lira dolandıran şebeke üyelerinin lüks bir hayat içerisinde yaşam sürdükleri iddia edildi.