Iğdır’da ‘Bayram Temizliği’ adı verilen operasyon kapsamında 9 yabancı uyruklu kadın, fuhuş yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre; Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Melekli beldesindeki gazinolara yönelik ‘Bayram Temizliği’ adı verilen bir operasyon düzenledi. Operasyon esnasında bir işletmenin personellerin şüpheli davranması üzerine, işyerinin bodrum katında arama yapan jandarma ekipleri, kapısı kilitli ve önünde soba ve eşya konulmuş olan kazan dairesinin içerinde saklanmış Azerbaycan ve Kırgızistan uyruklu 9 bayanı gözaltına aldı.

Iğdır Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen ve sınır dışı edilmek üzere Iğdır Emniyeti Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen kadınların kaçak yollarla İran üzerinden kişi başı bin 500 ile 2 bin dolar ödeyerek Türkiye’ye giriş yaptıkları, fuhuş yaptıkları iddiasıyla daha önceden de 4 kez gözaltına alındığı ve sınır dışı edildikleri öğrenildi.

Öte yandan; daha önce göçmen kaçakçılığı ve fuhşa yataklık yaptığı iddiasıyla aranan işyeri sahibi C.I.’nin operasyon yapıldığı anlardan işletmenin gözcüleri tarafından telsiz ile uyarılması ile olay yerinden kaçtığı öğrenildi.