İzmir’in Konak ilçesinde, yokuş aşağı indiği sırada frenleri boşalan çöp kamyonunun yaklaşık 10 metre yükseklikten düşmesi sonucu hayatını kaybeden işçilerden Erkan Koşak (28) toprağa verildi.

Kaza, dün Karataş semti Adile Naşit Parkı yanında meydana geldi. Erkan Koşak yönetimindeki Konak Belediyesi'ne ait 35 ETY 72 plakalı çöp kamyonunun sokağa doğru indiği sırada frenleri boşaldı. Yokuş aşağı hızla inen çöp kamyonu, virajı alamayarak kaldırım ve üzerindeki demir korkulukları kırıp iki apartman arasına ters düştü. Gürültüyle uyanan apartman sakinleri, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede şoför Koşak ve yan koltukta oturan Kadir Ercan’ın (40) hayatını kaybettiğini belirledi. Kamyonun arka kısmında bulunan ve ağır yaralanan Kemal Koşak (45) ise ilk müdahalenin ardından İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Erkan Koşak ile Kemal Koşak'ın kardeş olduğu öğrenildi.

Koşak’ın cenazesine ailesi, komşuları, mesai arkadşlarının yanı sıra Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın danışmanı Cenap Bölühan ve Konak Eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın da katıldı. Geride 5 yaşında Niğde Aslı ve 7 aylık Erdem isimli iki çocuğunu bırakan Koşak’ın 4 yıldır belediyede çalıştığı öğrenildi. Kaza sırasında çöp kamyonu arkasında bulunan ve kazayı yaralı atlatan abi Kemal Koşak’ın durumunun iyi olduğu, kaldırıldığı hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

Bu arada aynı kazada hayatını kaybeden Kadir Ercan’ın cenazesi Bayraklı ilçesinde Cengizhan Camisi’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Ehlibeyt Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın rahatsızlığından dolayı Erkan Koşak'ın cenazesine katılamadığı bildirildi.