İstanbul boşanma avukatı aile hukukuna dair tüm uyuşmazlıkları ele alır ve bunun üzerine boşanmanın gerçekleşmesinde profesyonel yardım almanızı sağlar. İstanbul avukat hizmetleri danışmanlık ve dava takibi üzerine ele alınır. Halk arasında ‘boşanma’ olarak adlandırılan avukatlar:

  • Branşlaşmada deneyimlerini öne sürer.
  • Aile hukukuna hakim ve boşanma davalarında deneyimli olur.

Bunun için İstanbul avukat yerine daha çok ‘boşanma avukatı’ şeklinde anılır. Hem çekişmeli hem de anlaşmalı olan davalarda hukuki yardım hizmeti verir.

İstanbul Boşanma Davası

Boşanma medeni hukuka bağlı bir alt dal olarak ele alınır. İstanbul avukat ile uyuşmazlıklar üzerinde durulur ve zorlu sürecin değerlendirilmesi esas alınır. Öyle ki boşanma davası eşler adına yıpratıcı bir süreç olarak değerlendirilir. Bu süreçte profesyonel yardım almak adına İstanbul avukat danışmanlık hizmetlerine başvurulabilir. Böylece:

-Gözlem: Boşanmak isteyen tarafların evlilik sürecinde yaşadıkları tüm olaylar dikkate alınır. Bu aşamada avukatlar gözlemci olur ve evliliğin sona ermesinde etkili olan hususlara değinir. Nitekim davanın açılması adına hukuki dayanaklara uygun olan sebepler üzerinde durulur.

-Hazırlık: Boşanmaya neden olacak tüm olgular avukatlar tarafından değerlendirilir. Bunun üzerine dava hazırlık sürecine geçilir. İstanbul avukat hukuk sistemine uygun olacak şekilde dilekçe hazırlıklarına geçer. Hazırlanan dilekçeler ikamet adresine göre Aile Mahkemeleri tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme aşamasında:

  • Hazırlanan dilekçelerin hukuki prosedürlere uygun olması beklenir.
  • Dava harç ödemelerinin yapılması istenir.

İstanbul avukat tüm bu dava aşamalarına dair öncelikle müvekkilin bilgi sahibi olmasına özen gösterir. Dava sürecinden ödenmesi gereken ücretlere kadar pek çok konuya açıklık getirilir. Bunun üzerine hazırlıklar tamamlanır ve dava takibine geçilir.

Gerek anlaşmalı gerekse çekişmeli olan davalarda ayrı aşamalara yer verilir. Anlaşmalı olan boşanma davalarında İstanbul avukat tarafından prosedür hazırlıklarına başvurulur. Tarafların şartlarına uygun olacak şekilde hazırlanan prosedürler davanın:

  • Çekişmeliye nazaran daha kısa sürede sona ermesini sağlar.
  • Menfaatlere uygun olacak şekilde dava sonuca bağlanır.

Çekişmeli olan davalarda bu tarz bir prosedüre yer verilmez. İstanbul avukat kusurlu sayılmaması adına müvekkilini savunur ve isteklerini dile döker. Dava sonunda istek ve arzuların netlik kazanması adına kusur oranları ele alınır. Bunun için profesyonel yardım almanız önem arz etmektedir. Gerek anlaşmalı gerekse çekişmeli davaların istediğiniz şekilde sonuçlanması adına profesyonel ellere başvurmanız gerekir. İstanbul avukat görüşmeleri avantajlı olmanızı sağlar.

İstanbul Anlaşmalı Boşanma Avukatı

4721 sayılı Medeni Kanun'a bağlı olarak boşanma davalarında ‘anlaşma’ dikkate alınır. İstanbul avukat hizmeti almak isteyenler anlaşmalı olduğunu belirterek ayrı hukuki dayanaklara başvurabilir. https://mehmetalihelvaci.av.tr/bosanma-avukati/istanbul-bosanma-avukati ; İstanbul anlaşmalı boşanma avukatı tarafından:

  • Özgür iradelere göre evliliğin sonlandırılması esas alınır.
  • Medeni Kanun tarafından belirtilen şartlara göre evlilik sona erdirilir.

İstanbul anlaşmalı boşanma avukatı en az 1 yıl sürmüş olan evlilik üzerine davalara bakar. Bunun gibi eşlerin beraber veya anlaşmalı olarak davaya başvurması dikkate alınır. İstanbul anlaşmalı boşanma avukatı bu şartlar üzerine dava sürecini başlatır.

İstanbul anlaşmalı boşanma avukatı iradeleri baştan dinler. Bununla birlikte tarafların hakim karşısında da iradelerini açıklamaları istenir. İstanbul avukat tüm bu prosedürlere hakim olmanızı mümkün kılar. Beraberinde ise mali sonuçlar ve velayet gibi her türlü detayın yer aldığı prosedüre geçilir. İstanbul avukat eşliğinde hazırlanan resmi prosedür hakim tarafından incelenir ve sonuca geçilir.

İstanbul Çekişmeli Boşanma Avukatı

4721 sayılı Medeni Kanun üzerinden sadece anlaşmalı değil çekişmeli boşanma davalarının da üzerinde durulur. İstanbul avukat hizmetleri anlaşmalıdan ziyade çekişmeli davalara karşı da ele alınır. Çekişmeli olanlarda:

  • Taraflar arası kusur oranı üzerinde durulur.
  • Mal paylaşımı ve tazminat talepleri gibi hususlar değerlendirilir.

İstanbul avukat boşanma nedenlerine bağlı olarak müvekkilinin avantajlarını değerlendirir. Nitekim genel veya özel boşanma sebeplerine bağlı olarak savunma gerçekleşir. İstanbul avukat müvekkilin menfaatlerini ve haklarını korumak adına hukuki hizmet verir.

Çekişmeli Boşanma Davası

İstanbul avukat çekişmeli davalarda tanık beyanlarından ispatlara kadar pek çok hususa değinir. Çekişmeli boşanma davası süreci bu şekilde başlar. Çekişmeli boşanma davası dilekçesi üzerinden tüm bu konular belirtilir ve Aile Mahkemeleri değerlendirmeye geçer.

Çekişmeli boşanma davası nasıl düşer gibi pek çok konuya netlik kazandırmak için avukatlara başvurmak gerekir. Çekişmeli boşanma davası ne kadar sürer gibi sorulara dair:

  • Davada dinlenecek tanıkların etkisi büyük olacaktır.
  • Boşanmaya neden olan sebepler de süreci etkileyecektir.

Çekişmeli boşanma davası nasıl açılır sorgulayanlara öncelikle danışmanlık hizmeti verilir ve gözlemci olan avukatlar dilekçe hazırlıklarına başvurur. Çekişmeli boşanma davası aşamaları olarak en başta dilekçelere yer verilir. Neticesinde dava gününe netlik kazandırılır ve boşanmaya neden olan olgular üzerine savunma gerçekleşir. Çekişmeli boşanma davasında vazgeçme olmadığı süreç tanık ifadelerinden iddialara kadar tüm detaylara değinilir. İstanbul avukat tarafından dava süreci takip edilir ve çoğu zaman birkaç sene içerisinde sonuca bağlanır.

İstanbul Anlaşmalı Boşanma Fiyatları

İstanbul avukat ile mahkemeye yatırılan ücretler farklılık gösterir. Anlaşmalı boşanma davası ücreti için:

  • 35,90 TL olarak mahkeme harcı talep edilir.
  • 35,90 mahkeme gibi peşin harç ödenir.
  • 5,20 TL ise vekalet harcına başvurulur.

Anlaşmalı boşanma davası ne kadar sorgulayanlara öncelikle 77 TL değerinde olan harç ücreti belirtilir. İstanbul avukat tarafından tüm bu ödemeler açıklanır. Avukatlardan profesyonel yardım almak ve dava sürecini yürütmek sizin elinizde. Aksi halde ödemeleri kendiniz yapmak zorunda kalırsınız. İstanbul avukat tarafından hazırlanan prosedürleri de hazırlamak durumunda kalabilirsiniz.

İstanbul Çekişmeli Boşanma Fiyatları

İstanbul avukat ile çekişmeli boşanma davası ücreti hakkında görüşme sağlanabilir. Yıl içerisindeki tarifelere uygun olarak 300 – 500 TL aralığında fiyat çıkartılır.

Çekişmeli boşanma davası ne kadar sorgulayanlara tekrardan dosya veya harç giderleri belirtilir. Her bir gider avukatlar tarafından netleştirilir ve müvekkillere açıklanır. İstanbul avukat mahkemenin açılması adına önce dilekçe paylaşır. Dava sürecinin başlatılması için de ödemelere geçilir. İstanbul avukat ödemelerden ziyade dava sürecini profesyonel bir şekilde sürdürür.

İstanbul Boşanma Davası Açma

Boşanma davası açma hakkı evliliğinde sorun yaşayan kişilere tanınmıştır. Medeni Kanuna göre anlaşmalı veya çekişmeli olacak şekilde davalara yer verilir. Boşanma davası açmak için ne yapmak lazım soranlara önce İstanbul avukat bilgileri aktarılır. Böylece:

  • Gözlemci olan avukatlara tüm detayları anlatmanız gerekir.
  • Evliliği sonlandıracak olgulara göre dilekçeler hazırlanır.

Boşanma davası açma süresi veya dilekçeler hakkında Avukat Mehmet Ali Helvacı ile iletişime geçebilirsiniz. İstanbul avukat deneyimleri üzerine aklınıza takılanlara netlik kazandırmanız kolay hale gelir.

İstanbul Boşanma Avukatı Tavsiye

İstanbul avukat tavsiyelerini dikkate alarak tercihinizi yapmakta özgürsünüz. İstanbul boşanma avukatı tavsiye üzerine deneyimli olanları seçerek iletişime geçebilirsiniz. Avukat Mehmet Ali Helvacı ile iletişim kurmak için;

Cevizli Mah. Zuhal Cad. Ritim İstanbul Residence No:46/E A/5 Blok D:128 K:24, 34846 Maltepe adresinden yüz yüze danışmanlık hizmeti alınabilir. Bunun yanı sıra 0 (533) 351 98 54 ile direk iletişim kurabilirsiniz.  İstanbul avukat görüşmeleri ile merak ettiklerinize netlik kazandırır ve profesyonel hukuki yardıma başvurursunuz.

İstanbul Boşanma Avukatı Ücretleri

İstanbul boşanma avukatı ücretleri nasıl merak edenlere:

  • İstanbul Barosu tarafından belirlenen avukatlık ücretleri paylaşılır.
  • Çekişmeli ile anlaşmalı davalara göre fiyat netlik kazanır.

Boşanma avukatı ücretleri 2022 yılına özel olarak açıklanmıştır. Beyoğlu avukat ücretlerine davanın niteliği etki eder. Öyle ki çekişmeli olanlara dair 14 bin TL’lik tarife uygulanır. Boşanma avukatları ücretleri olarak anlaşmalı olan davalarda ise 9.000 TL değerine yer verilir. Boşanma avukat ücretleri ne kadardır sorgulayanlar bu tarifeleri ele alabilir. İstanbul avukat ile görüşme sağlayarak dahi fiyatlara netlik kazandırabilir.