Ankara Valiliği, iki partinin taraftarları arasında yaşanan kavga ile ilgili silah kullanan Saadet Partisi taraftarları içinde bulunan şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, 26 Mayıs günü saat 01.35 sıralarında, 1071 Malazgirt Bulvarı’nda silahlı kavga olduğunun ihbar edilmesi üzerine, polis ekipleri olay yerine intikal ettiği belirtilerek olay kontrol altına alındıktan sonra başlatılan soruşturma sonucunda tartışmanın, Milliyetçi Hareket Partisi mensupları tarafından asılan bayrakların 2 kişi tarafından asıldığı yerden indirilmesi ile başladığı ve Milliyetçi Hareket Partisi taraftarlarının olay yerine geri gelerek bayrakları indiren kişilere müdahale ettiğinin belirlendiği kaydedildi. Daha sonra Saadet Partisi taraftarlarının içinde bulunduğu 4 aracın olay yerine gelmesi ile tartışmanın büyüdüğü, bu sırada Saadet Partisi taraftarları içinde bulunan Mehmet Fethi Öztürk’ün kendisine ait tabanca ile havaya ateş açtığının tespit edildiği vurgulanarak şöyle denildi:

"Polisin olaya müdahale ederek tarafları ayırmasından sonra, Mehmet Fethi Öztürk’ün de aralarında bulunduğu yaralı 5 kişinin hastaneye sevk edilmiştir. Olay hakkında görevli Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek savcının talimatı ile 5 kişi hakkında adli işlem başlatılmış olup, olaya karışan 4 kişinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayda silah kullandığı tespit edilen Mehmet Fethi Öztürk isimli şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Hastanedeki tedavi işlemlerinin tamamlanmasından sonra mevcutlu olarak adliyeye sevk edilecektir."

(İHA)