Adana'da cinsel istismar olayına karıştığı ileri sürülen iki polisin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Gaziantep'in Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce kayıp olarak aranmakta iken 29 Mart 2013 tarihinde ilde bulunan ve ailesine teslim edilen H.P. isimli kadın, aynı gün avukat nezaretinde alınan ifadesinde, daha önceki yıllarda tecavüze uğradığını ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu, ayrı yaşayan anne-babasından habersiz olarak 5 gün önce Adana'ya geldiğini, parklarda yattığını, dolmuşta tanıştığı bir polis memurunun daha sonra kendisini telefonla aradığını ve bir eve yerleştirildiğini, ertesi gün evden ayrıldığını ve C. isimli başka bir polis ile tanıştığını, bu şahsın da cinsel istismarına maruz kaldığını beyan etmesi üzerine; Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda şahısların yakalanarak ifadelerinin alındığı, görevli polis memurunun mevcutlu olarak sevk edildiği adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

İki polisin de görevden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, "Olaya adı karışan polis memuru ve mesai arkadaşı aktif ekip görevinden sabit nöbet görevine alınmış, haklarında adli ve idari soruşturma açılmış ve bu çerçevede de görevden uzaklaştırılmışlardır. Söz konusu şahıslar hakkında adli yargılama ve buna paralel olarak idari soruşturma devam etmektedir" denildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü personeli içerisinde görevinde gereken ciddiyeti göstermeyen, duyarsız davranan, suiistimal veya istismarda bulunanlara bugüne kadar müsamaha gösterilmediği gibi bundan sonra da hiçbir şekilde gösterilmeyeceği, mevcut yasalar ve disiplin mevzuatının hiçbir ayrım yapmadan herkes hakkında titizlikle uygulandığı ve bundan sonra da uygulanacağı kaydedildi.