Yargıtay tarafından terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezası onanan ve ikiz bebekleri ile gündeme gelen Mülkiye Demir Kılınç hakkında hastaneden ‘cezaevinde kalabilir’ yönünde rapor çıktı.
İkiz bebekleri ile gündeme gelen Mülkiye Demir Kılınç, sağlık sorunları ve bebeklerini gerekçe göstererek 2 yıl 1 aylık hapis cezasının ertelenmesini talep etmişti.
Savcılık Kılınç’ı hastaneye sevk etmişti.
Hastaneye sevk edilen Kılınç’ın eşi Ahmet Kılınç, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin savcılığa gönderdiği raporda ‘cezaevinde kalabilir’ yönünde görüş belirtildiğini söyledi. Annenin sağlığı yönünden değerlendirme yapıldığını ifade eden Ahmet Kılınç, eşinin mevcut sağlık sorunlarının tedavi edilebilir olduğunun da kaydedildiğini belirtti. Bebekler yönünde de talepte bulunduklarını ancak bu yönden herhangi bir değerlendirme yapılmadığını kaydeden Ahmet Kılınç, bebeklerin yaşayacağı sıkıntıların da dikkate alınması gerektiğini söyledi.
Savcılığın bu raporu Adli Tıp Kurumu’na göndereceği ve buradan gelecek değerlendirmeye göre kesin kararını vereceği belirtildi.
(İHA)