Telefonda kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak bir köy imamını 34 bin TL dolandırdıkları tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.
Bağcılar Asayiş Büro Amirliği ekipleri ihbar üzerine telefonda kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir şebekeyi takibe aldı.Teknik ve fiziki takibin ardından polis ekipleri şebeke lideri olduğu tespit edilen S.D.’nin Sancaktepe’deki evine operasyon düzenledi.
Operasyon sırasında evden kaçan S.D. yaşanana kovalamacanın ardından polisler tarafından Sancakpete Yürüyüş caddesinde kıskıvrak yakalandı. Bağcılar Asayiş Büro Amirliğinde verdiği ilk ifadesinde şebekle üyeleri K.K ve Z.A.’nın isimlerini polise veren S.D. suçunu itiraf etti. Polis, diğer iki zanlıyı yakalamak için operasyon düzenlemek yerine şebeke üyelerine telefonla aradı.
Şebeke üyelerine kendilerini doktor olarak tanıtan polis ekipleri S.D.’nin trafik kazası geçirdiğini, çok aç olduğunu, yemeğe ihtiyacı olduğunu söyleyip bir hastane adresini vererek buraya gelmelerini istedi. Polisin doktor numarasına inanan iki şebeke üyesi yanlarında yiyecek ve içeceklerle geldikleri adreste polis tarafından gözaltına alındı.

KÖY İMAMINI 34 BİN TL DOLANDIRDILAR
Gözaltına alınan şebeke üyelerinin, Siirt Eruh’ta bir köy imamını da aynı yöntemle iki defa dolandırdıkları tespit edildi. Şebeke üyeleri ikinde 20 bin, ikincisinde ise 14 bin TL olmak üzere köy imamını 34 bin TL dolandırdıkları tespit edildi. Şüphelilerden şikayetçi olan kanan köy imamın şebeke üyelerinin verdiği PTT hesabına para yatırdığı öğrenildi.

“SİM KARTLARI İNCELEMEYE ALINDI”
Öte yandan polis ekipleri şahıslar üzerindeki cep telefonlara el koyarak, telefonların sim kartlarını kriminal incelemeye gönderdi. Polis, sim kartlarındaki isimler üzerinden şahıslara ulaşıp başka mağdurların olup olmadığını tespit edeceği öğrenildi. Gözaltına alına zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Hiçbir kamu görevlisinin vatandaştan para talep edemeyeceğini belirten emniyet yetkilileri bu tür durumlarda vatandaşların 155 Polis İmdat telefonu aranarak yardım talep edilmesi gerektiği belirtildi.
(İHA)