Dün gece dağdan Bursa’nın İnegöl ilçesine inip ortalığı birbirine katan ayı, gerekli sağlık taramasının ardından Boğazova’daki ormanlık alana bırakıldı.

Aç kaldığı veya yolunu şaşırdığı için dağdan şehir merkezine indiği tahmin edilen 1 yaşlarındaki ayı, yaklaşık 3 saatlik kovalamacanın ardından sokakta sıkıştırılarak uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirildi. Bir süre sonra yeniden canlanan ayı, kendisini ucunda yuvarlak demir halka bulunan sopa ile tutmaya çalışan zabıta memuruna saldırdı. Yüz üstü yere düşen zabıta memurunu belinden ve ayağından ısırarak yaralayan ayı, yeniden kaçmaya başlarken, emniyet ve belediye ekipleri tarafından uyuşturucu ile yeniden etkisiz hale getirilerek zabtedilebildi.

Uyuşturucu iğne yapılan ayı, veterinerin yaptığı sağlık kontrolünün ardından ormana bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü görevlileri nezaretinde, İnegöl Belediyesi Fen İşleri'ne ait kamyona koyularak zabıta ekipleri tarafından Boğazova’ya götürülerek ormanlık alana salındı. Baygın olan ayının yanına ekmek parçaları da bırakıldı. Bir müddet sonra kendine gelen ayı, ormana girerek gözden kayboldu.