Balıkesir, İstanbul, İzmir ve Mardin’de düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alınırken, Ayvalık ilçesinde mahkemeye çıkarılan 7 zanlıdan 4’ü tutuklandı.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Ayvalık Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından yürütülen çalışmaların ardından ilk etapta İstanbul, İzmir, Mardin ve Balıkesir’de 16 kişi yakalandı. Adli makamlara sevk edilen zanlılardan H.B, İ.A, T.K, E.O ve M.B, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Zanlıların verdiği ifadeler ve elde edilen deliller sonucunda 4 ilde 11 kişi daha gözaltına alındı. İstanbul, İzmir ve Mardin’de gözaltına alınan zanlılar Ayvalık’a getirildi. Şüphelilerden 4’ü Ayvalık Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğindeki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 7 zanlıdan 4’ü tutuklandı. Yasadışı yollardan yurtdışına insan kaçırdıkları iddiası ile hâkim karşısına çıkarılan M.K, B.T, T.K ve M.Ö. tutuklandı.
(İHA)