İstanbul Tuzla’da bir internet kafede meydana gelen hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Şüphelilerin tanınmamak için elbiseleriyle yüzlerini saklamaya çalıştıkları gözlendi.
Olay, Tuzla Aydıntepe Mahallesi’nde bir internet kafede meydana geldi. Ellerindeki demir kesme makası ile kafeye gelen 2 kişi piyasa değeri 7 bin lira olan 1 LCD televizyon ve 2 oyun konsolunu çalarak kayıplara karıştı. İşyerini açmaya geldiğinde durumu fark eden kafe sahibi Eren Öztürk olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyerek parmak izi çalışması yaptı.
İş yerinin kapısının demir makasla açıldığını ifade eden Eren Öztürk, “Piyasa değeri 7 bin lirayı bulan 1 LCD televizyon ve 2 tane oyun konsolumu çalmışlar” dedi.

KAFEDEKİ HIRSIZLIK KAMERALARA TAKILDI
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şüpheli 2 kişi ellerinde demir makas ile iş yeri önüne geldikleri görülüyor. Kıyafetleri yardımı ile yüzlerini saklayan şüpheliler daha sonra çevreyi gözetledikten sonra demir makas yardımı ile yaklaşık yarım saatlik uğraşın ardından kapıyı açarak kafeye giriyor. Görüntülerde hırsızlardan birinin LCD televizyonu yerinden sökerken diğer hırsızın ise iki tane oyun konsolunu aldığı görülüyor. Bir süre sonra iş yeri alarmının devreye girmesi ile panikleyen hırsızlar iş yerinden aldıkları malzemelerle kaçıyor.
(İHA)