Sakarya'da internet sitelerine ilan verip piyasayı 1 milyon TL dolandırdığı öne sürülen suç şebekesi çökertildi.

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde, şüpheli şahısların örgüt halinde hareket ettikleri ve bu örgüt kapsamında “bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçunu işledikleri, internet üzerinde www.sahibinden.com, www.araba.com, www.hurriyetoto.com, www.goksutur.com ve www.silverotokiralama.com isimli internet sitelerine sahte isim ve değişik telefon numaraları ile çok sayıda lüks oto, yat, tekne kiralama ilanı vererek araç kiralamak isteyen şahıslardan kapora bedeli adı altında para aldıktan sonra şahıslara çeşitli bahaneler uydurarak araç göndermedikleri ve sonrasında da telefon numarasını değiştirmek suretiyle kendilerine ulaşılmasını engelleyerek haksız kazanç temin ettikleri tespit edildi. Yapılan çalışmalarda, şahısların üzerlerine çok sayıda telefon numarasının kayıtlı olduğu ve sık sık numara değiştirdikleri belirlendi.

Suç örgütünün değişik tarihlerde internet üzerinden ilan vermek suretiyle oto kiralamak isteyen 350 civarında şahıstan kapora adı altında 250 bin TL ve şahısların kendi beyanlarında 800 bin TL tutarında olmak üzere toplam 1 milyon 50 bin TL haksız kazanç temin ettikleri tespit edildi.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 5 Kasım günü eş zamanlı yapılan operasyon kapsamında İstanbul’da 1, Muğla’nın Marmaris ilçesinde 3 kişi olmak üzere toplam 4 şüpheli şahıs yakalandı. Zanlılardan biri, ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine serbest bırakıldı. Ali Y. (34), Ömer Y. (23), Hakan B. (33) isimli şahıslar ise emniyetteki sorgulamanın ardından Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Yapılan operasyonda ayrıca 1 adet 250 GB kapasiteli hard disk, 1 adet 8 GB kapasiteli flash bellek, 1 adet Samsung S4 cep telefonu, 2 adet cep telefonu, 8 adet bankamatik ve kredi kartı, 3 adet hesap cüzdanı, isim listesi, hesap ve irtibat bilgilerinin tutulduğu 5 adet ajanda ve 2 adet araç kiralama senedi ele geçirildi.