Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, internet üzerinden kredi kartı kopyalanan vatandaş, 2 bin 500 TL dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Lüleburgaz’da yaşayan H.K.’nin internet üzerinden kartını kopyalayan kişi veya kişiler, H.K.’nin hesabından 2 bin 500 liralık alışveriş yaptı. H.K. yurt dışındaki internet sitelerinden alışveriş yapıldığını ve dolandırıldığını, telefonuna gelen uyarı mesajı ile anladı.

Bunun üzerine ilk önce kartını iptal ettiren ve ardından savcılığa suç duyurusunda bulunan H.K., kredi kartı kullanıcılarının hesaplarını sık sık kontrol etmesini istedi.

Konu ile ilgili konuşan H.K., yurt dışından hesabından 2 bin 500 TL çekildiğini fark ettiğini belirterek, "Cuma günü bankadan cep telefonuma gelen bilgilendirme mesajı ile kredi kartı hesabımdan farklı saatlerde yaklaşık 2 bin 500 lira civarında harcama yapıldığını öğrendim. Bankanın müşteri hizmetlerini arayıp böyle bir durum ile karşılaştığımı söyledim. Müşteri hizmetleri bana kartımın kopyalandığını ve dolandırıldığımı söyledi. Ardından itirazımı dilekçe ile bankaya bildirdim. Bunun yanı sıra Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.

H.K., aynı gün içerisinde farklı zamanlarda yurt dışından kartından; 2 bin 71 lira 80 kuruş; 182,53 TL; 12,04 TL; 18,56 TL; 2,99 TL; 9,28 TL ve 2,99 TL harcama yapıldığını ifade etti.