Diyarbakır’da bir inşaatın 12. katına çıkan 16 yaşındaki lise öğrencisi genç kız intihar etmek istedi. Ağlayarak tutunduğu iskeleyi bırakıp dua eden genç kızı inşaat işçisi son anda yakalamayı başardı.

Edinilen bilgilere göre, 16 yaşındaki ismi öğrenilemeyen lise öğrencisi genç kız, Seyrantepe TOKİ’lerde bulunan bir inşaatın 12. katına çıktı. İnşaatta çalışan işçilerin dalgınlığından yararlanan genç kız, 12. kattaki iskeleye tırmandı. Lise öğrencisini önce inşaat çalışanı zanneden çevredeki vatandaşlar, daha sonra durumu fark ederek 112 Acil Servis, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de iki adet şişme branda açtı. Aşağıda toplanan vatandaşlar meraklı gözlerle genç kızı izlerken, yukarıda bulunan inşaat işçileri ile güvenlik görevlileri de genç kızı ikna etmeye çalıştı. İknadan ve açılan şişme brandalardan rahatsız olan genç kız, iskele üzerinde yer değiştirmeye başladı. Çığlıklar atarak ağlayan genç kız, atlamadan önce ellerini bırakarak dua etmeye başladı. Kızın bir anlık dalgınlığından yararlanan inşaat işçisi Veysi Atalay, atlamak üzere olan genç kızı belinden tutarak iskeleden almayı başardı. Genç kızı kurtaran Atalay, aşağıdakiler tarafından alkışlanarak kutlandı.

İnşaat işçisi Veysi Atalay, “Biz inşaattaydık. Koşarak kız inşaata girdi. Peşinden koştuk, yakalayamadık. En üst kata çıkıp iskeleye tırmandı. Öğretmenleri ve polisler geldi. Yukarıda kızı ikna etmeye çalıştılar. İkna edemediler. Kız atlamaya kararlıydı. Bir anda ben de iskeleye çıkıp kendisini tutup içeri çektim. Yoksa atlamaya kararlıydı” dedi.

Doğan Gören adlı inşaat işçisi ise, “Karşı binada tesisat yapıyorduk. Bir anda karşı binada iskelede birinin olduğunu gördüm. Önce işçilerden biri zannettim, daha sonra bir kız olduğunu fark ettim. Polisi ve itfaiyeyi aradım, herkes geldi. Çok şükür bir şey olmadan kurtuldu” diye konuştu.

Yüzü kapatılarak aşağı indirilen genç kız, 112 Acil Servis ambulansına bindirilerek hastaneye götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.