Antalya'da eşi terk ettiği için intihar etmek isteyen genci, atlamak üzereyken son anda yakalayan Çallıoğlu Camii imamı Ümmet Akbaş, "Kurtarabileceğim içime doğmuştu” dedi.

Edinilen bilgiye göre bir süredir ailevi sorunlar yaşayan 2 çocuk babası Mustafa A., sabah saatlerinde tartıştığı eşinin kendisini terk etmesi üzerine bunalıma girdi. Mustafa A., evinin yakınlarındaki Çallı Kavşağı üzerinde bulunan apartmanın çatı katına çıkarak intihar etmek istedi. Çatı katında Mustafa A.’yı gören vatandaşlar, 112 ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ve 112 ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Çatı katına çıkan polis genci ikna etmek için uğraşırken, olay yerine gelen Mustafa A.’nın annesi ve babası panik yaşadı. Oğlunun kurtarılmasını isteyen anne Nuray A. "Eşi sürekli terk ettiği için bu hale geldi. İki kızı var. Kurtarın oğlumu" dedi.

CAMİ HOCASI KURTARDI

Olay sırasında yoldan geçen Çallıoğlu Camii imamı Ümmet Akbaş, intihar etmek isteyen 2 çocuk babası Mustafa A.’yı görünce apartmanın çatı katına çıktı. Kıvrak bir manevrayla Mustafa A.’yı yakasından yakalayarak binadan içeri doğru çekmeyi başaran Akbaş, "Babamı doktora götürmüştüm. Baktım orada biri intihar etmek istiyor. Babamı eve bırakıp geldim. İntihar etmek isteyen genci gördüm. Kafaya koymuştu, atlayacaktı" diye konuştu.

Mustafa A.’nın bir türlü ikna olmadığını söyleyen Akbaş, "Ailevi problemleri varmış. Her şeyi yapacağıma dair söz verdim. Çaktırmadan yaklaştım yanına, Allah da yardım etti, kurtardım. Ezan da okunmaya başlamıştı. Kurtardıktan sonra camiye döndüm. İçime doğmuştu kurtaracağım" şeklinde konuştu.

Mustafa A. daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye kaldırıldı.