Adıyaman’da bir binanın 8. katına çıkan şahıs, intihar girişiminde bulundu. Birçok vatandaş ise refüjde uzanarak, olayı film seyreder gibi izledi.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Bulvarı SGK İl Müdürlüğü yakınlarında bulunan 8 katlı bir binanın 8. katına çıkan Yusuf D. (39), işsiz olduğunu ve kendisine iş bulunmasını istediğini belirtti. Olay yerine gelen polis ekipleri, şahsı ikna etmeye çalışırken, sağlık ekipleriyle itfaiye ekipleri de hazır bekletildi. Polisler tarafından ikna edilemeyen şahsı, psikologlar aşağıya inme konusunda ikna etmeye çalıştılar. Psikologların ikna çabaları da sonuç vermeyince gazetecilerle röportaj yapılarak oyalanıp, şahsın yakalanması istendi. Gazetecilerin kendilerine mikrofon uzatması ve röportaj yapmak istediklerini belirtmelerine rağmen ikna çabaları başarısız oldu. Bir türlü ikna olamayan şahsı, olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ikna ederek aşağıya indirdi. Aşağıya inen şahsı, cep telefonlarıyla çekmek isteyen vatandaşlar ise adeta birbiriyle yarıştı.

Öte yandan, şahsın 8. katta kendisini atacağını söyleyeceği sırada ise birçok vatandaş refüjde uzanarak film izler gibi olayı izledi.

İntihar girişiminde bulunan şahıs, daha sonra polis otosuna bindirilerek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.