Samsun'da geçen ocak ayında da bunalıma girerek ruhsatsız tabancayla intihara kalkışan bir şahıs, bu sefer tüfekle evinde intihara kalkıştı. Şahsı polisler, 6 saat süren çabaları sonucu ikna etti.

Olay, Samsun'un Canik ilçesinde bugün saat 14.50'de meydana geldi. Bir arkadaşını arayan Alpay A. (27), evinde olduğunu ve hayatına son vermek istediğini belirterek helallik istedi. Arkadaşının 155 Polis İmdat hattına durumu bildirmesi üzerine Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahsın evine gitti. Kendine evine kilitleyen şahıs, polislere gitmelerini aksi takdirde kendisini tüfekle vuracağını söyledi. Polisler, durumun ciddi olduğunu fark edince olay yerine 112 Acil Servis, Özel Harekat ve müzakereci görevlilerin gelmesini istedi. Ekiplerin gelmesinin ardından şahsın kapısı tekrar çalındı. Durumun değişmemesi üzerine sivil ekipler çevreden tedarik ettikleri merdivenle evin balkon kısmına tırmanarak eve girmeyi başardı. Şahıs polislerin eve girdiğini anlaması üzerine elindeki ruhsatsız tüfeği çenesine dayayarak polislerin yaklaşmamasını, aksi takdirde kendisini vuracağını söyledi. Polislerden sadece eski nişanlısının yanında olmasını istediğini söylemesi üzerine ekipler uzun süre Alpay A.'yı ikna etmeye çalıştı.

Polislerin 6 saat evde ikna çabalarına cevap vererek intihar girişiminden vazgeçen Alpay A., daha sonra evden çıkartılıp ambulansına bindirilerek, tedavisinin yapılması için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.

Öte yandan, Alpay A.'nın uzun yıllar önce trafik kazasında anne ve babasını kaybettiği, kimsesi olmadığı için yurtta büyüdüğü belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.