Üsküdar’da can güvenliğini hiçe sayıp 4 katlı bir binanın çatısında yıkım çalışması yapan bir işçi yürekleri ağza getirdi. Elindeki balyozla bastığı betonu kırmaya çalışan işçi adeta ölüme meydan okudu. Ölümüne yıkım, amatör bir kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.
Yaşanan yüzlerce iş kazasına rağmen iş güvenliği olmadan çalışan işçiler ölüme davetiye çıkarmaya devam ediyor. Üsküdar’da canını hiçe sayıp 4 katlı bir binanın çatısında çalışma yapan bir işçi yürekleri ağza getirdi. Hiçbir güvenlik önlemi almadan çıktığı çatıda yıkım çalışması yapan işçinin tehlikeli çalışması amatör kamera tarafından görüntülendi. Çatının çevresini saran yaklaşık 20 santimetrelik kenarlık üzerinde ip cambazı gibi hareket eden işçinin rahat hareketleri ise görenleri hayrete düşürdü. Eline aldığı balyozla üzerine bastığı betonu kırmaya çalışan işçi adeta ölüme meydan okudu.
İş güvenliği almadan çalışma yapan işçiyi gören bir vatandaş, “Bizde komşuyuz burada gördük. İnsanın iş güvenliği alamdan çalışması bizi üzüyor. Bir tedbir alınsa kendi hayatları için çoluk çocuğu için daha güzel olacak. İnşallah, bu uyarımızı duyarlar” dedi.
Güvenlik tedbiri alınması gerektiğini belirten bir vatandaş, “Güvenlik tedbiri almak lazım. Can güvenliği çok mühimdir. Çalışan işçilerin ölüm tehlikesi var” şeklinde konuştu.
(İHA)