İzmir'in Buca ilçesinde boğazları kesilerek öldürülen İrlandalı turistlerin davasında dokuzuncu celsede de karar çıkmadı. Mahkeme heyeti, duruşmayı 9 Eylül 2013 tarihine erteledi.

İzmir’de 2011 yılında boğazları kesilerek öldürülen İrlandalı turistler Marian Graham ile Cath Dinsmore'nin katil zanlılarından Recep Ç. ile cinayete iştirak ettiği gerekçesiyle yargılanan babası Eyüp Ç. dokuzuncu kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada sanık yakınları, İrlandalı aile ve yakınları ile İrlanda Fahri Konsolosu Bülent Akgerman hazır bulundu. İzmir Bayraklı 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması yapılan duruşmaya, saat 14.00’de başlanması gerekirken 35 dakika gecikmeli olarak başlandı. İrlandalı aile ve yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada mahkemeye heyeti, iddia makamının avukatı Barış Kaşka’ya söz hakkı vererek herhangi bir taleplerinin olup olmadığını sordu. Av. Kaşka bunun üzerine, “Herhangi bir talebimiz yok. Taleplerimizi son savunmamızda iletmiştik” dedi.

Mahkeme heyeti daha sonra sanık Recep Ç.’nin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan kontrollerinde akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu raporunu okudu. Mahkeme heyetinin söz hakkı verdiği sanık Recep Ç., “Rapora itirazım yok. Ben her defasında pişman olduğumu söyledim” diye konuştu. Recep Ç.’nin avukatı Altan Tunalı ise, “Raporu kabul etmiyorum” dedi.

“OĞLUMU REDDEDİYORUM”

Cinayete yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle yargılanan baba Eyüp Ç. de verilen söz hakkı ile, “Ben suçsuzum. 2 yıldan bu yana boş yere yatıyorum. Ben oğlumu reddediyorum. Ölenlerin yakınlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Onlardan özür diliyorum, başsağlığı diliyorum. Ben bir şey yapmadım, tahliyemi istiyorum. Eğer bir suçum varsa ben cezama razıyım” sözleri ile savunmasını verdi. Sanık Eyüp Ç.’nin avukat vekili Serhat Çetin ise gizli tanık ifadesinin çelişkili olduğunu yineleyerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

İRLANDALI AİLEDEN ÖZÜR DİLEDİ

Mahkeme heyeti verilen aranın ardından, sanık Recep Ç.’nin akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin kayıtlara İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda rapor alınmasının not düşülmesini istedi. Mahkeme heyetinin duruşmayı 9 Eylül 2013 tarihine ertelemesi kararını açıklamasının ardından sanık Recep Ç., İrlandalı aile ve yakınlarına dönerek İngilizce, “I’m sorry, I’m sorry” dedi.

“BÖYLE BİR KARAR BEKLEMİYORDUK”

Duruşmanın ardından adliyeden ayrılan İrlandalı aile ve yakınları, herhangi bir açıklama yapmazken, duruşmanın seyrini değerlendiren Av. Barış Kaşka, “Ailemiz uzun yoldan geldi. Böyle bir karar beklemiyorduk açıkçası. Kendileri herhangi bir fikir paylaşımında bulunmadı. Mahkeme heyetinin sanık Recep Ç. için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan belirttiği rapor ise henüz karara bağlanmadı” şeklinde konuştu.