Adana'da "MİT, emniyet, adliye ve siyasi partilerde üst düzey tanıdıklarım var" diyerek belediyede müdür yapma vaadiyle onlarca kişiden para dolandırdığı ileri sürülen şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne çok sayıda vatandaş iş vaadiyle dolandırıldıkları ihbarında bulundu. Polis vatandaşları tek tek dinleyip şahsın ismini ve eşkalini aldıktan sonra dolandırıcıyı yakalamak için harekete geçti.

Yankesicilik dedektifleri dolandırıcıyı adım adım izlemeye başladı. Yapılan takip sonucunda şahsın Remzi K. olduğu, Adana'da işsizlere iş bulma konusunda nam saldığı ve bunun için de vatandaşlardan para talep ettiğini belirledi.

Polis araştırmayı daha da derinleştirdiğinde zanlının vatandaşlara, "Benim MİT, emniyet, valilik, adliye ve siyasi partilerde üst düzey tanıdıklarım var" diyerek özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi'nde imar, park ve bahçe, zabıta daire başkanlıkları ve müdürlüklerini vaat ettiği tespit edildi.

Bunun üzerine evine baskın yapılan Remzi K. gözaltına alındı. Zanlının evinde yapılan aramada 100 kişiden fazla vatandaşa ait nüfus cüzdan fotokopisi, sabıka kaydı gibi belgeler ele geçirildi. Zanlının el konulan telefonuna 128 cevapsız çağrı geldi. Yüzlerce "Hani benim işi ne yaptın, bugün olacaktı, neden daha yapmadın" şeklinde mesajlar geldiği görüldü.

Müşteki ve zanlı ile yapılan görüşmelerde şüphelinin vatandaşları iş vaadiyle kandırıp onlardan 5 bin ile 100 bin lira arasında değişen kaporalar aldığı ortaya çıktı. Zanlının belediyede imar müdürlüğünü isteyen bir kişiden 55 bin lira kapora aldığı anlaşıldı. Ayrıca polis şimdiye kadar 7 müşteki belirlerken zanlının bunlardan 70 bin lira para aldığı ortaya çıktı. Daha önce de aynı suçtan 7 kaydı bulunduğu belirlenen zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Sevk sırasında zanlının gülümsemesi dikkat çekti.