Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, beraberindeki sektör temsilcileriyle birlikte İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ı makamında ziyaret etti. Aynı zamanda Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) Başkan Yardımcısı olan İşler öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette turizmciler, son günlerde Basmane semtindeki asayiş zafiyetleri dolayısıyla bölgede hayat kadınlarının ve buna bağlı olarak illegal yaşam tarzının oluşturduğu sorunları, Emniyet Müdürü Ali Bilkay’a aktarıp destek istedi.

ETİK Başkanı İşler, Basmane bölgesinin özellikle EXPO 2020 süreci ile birlikte turizm adına çekim ve cazibe merkezi haline geldiğini, bu bölgenin başı boş bırakılmaması gerektiğine değinerek, Kahramanlar ve Gaziler Caddesi bölgelerinde işletmeler ve müşteri şikayetleri göz önüne alınarak böyle bir sorunun varlığının tespit edildiğini söyledi. Basmane semtinin yeniden kötü şöhretine geri dönmemesi için Emniyet Müdürü Ali Bilkay’dan destek isteyen İşler, sektörün Basmane için gerekeni yaptığını, şimdi fedakarlık sırasının emniyette olduğunu söyledi.

“BASMANE İÇİN MÜCADELE VERİLDİ”

2012 yılında bu otellerde yaklaşık 350 bin kişinin konakladığına dikkat çeken İşler, Kahramanlar ve Gaziler Caddesi’ndeki illegal yaşam tarzının kabul edilemez olduğunu belirtti. İşler, ziyareti sırasında şu ifadelerde bulundu:

“İzmir turizminin özellikle konaklama alanındaki kilit bölgelerinden Kahramanlar ve Gaziler Bulvarı'nda bulunan tesisler olarak, 2008 yılından bu yana 2 bin 500 yatak kapasiteye ulaştık. Basmane semtinin kötü şöhretini yıkarak bölgeyi çekim ve cazibe haline getirdik. Basmane gece kulüpleriyle, olaylarıyla anılan bir bölge olmaktan uzaklaşıp turizm adına bir merkez haline geldi. Oteller bölgesi diye anıldı. Ancak biz bu mücadeleyi verirken son günlerde asayiş zafiyetinden yararlanan hayat kadınlarının bölgede çoğaldığını, bu durumdan aile misafirlerimizin ve turizm belgeli otellerimize gelen turistlerin rahatsız olduklarını gördük. Hatta öyle ki bu sorunu bize internet aracılığıyla iletenler, çeşitli sosyal ağlarda bunu paylaşanlar oldu. Bölgenin turizm merkezi haline gelebilmesi için büyük bedeller ödendi, çaba sarf edildi. Şimdi Basmane’de gördüğümüz bu yaşam biçimi hiç uygun değil. Emniyetin burada denetimlerini sıklaştırmasını istiyoruz. Turizmciler olarak devlet ile el ele vererek işbirliğine hazırız.”

BİLKAY, “SEKTÖRLE EL ELE VERMEYE HAZIRIZ”

ETİK’in ziyaretinden son derece mutlu olduğunu belirten İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ise, ziyareti gerçekleştiren İşler’e ve beraberindeki sektör temsilcilerine teşekkür etti. Bilkay, “İyi ki buralara kadar geldiniz, bu konulara karşı hassasiyetimizi arttırdınız. Emniyet olarak bu şehrin asayişini sağlamakla mükellefiz. Sonuna kadar İzmir’de turizmin gelişmesi için sektörün arkasındayız. El ele vererek sorunları çözeceğiz” dedi.