İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, yeni İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile birlikte akşam saatlerinde emniyete geldikten sonra ayrıldı. Bir saat sonra vali Mutlu tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi.

İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, Hüseyin Çapkın'ın görevden alınmasından sonra yeni İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile birlikte akşam saatlerinde emniyete geldikten 4 saat sonra ayrıldı. Gece saat 01.00 sıralarında vali Mutlu tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelerek yeni emniyet müdürü Selami Altınok’ün makamına çıktı. Çiçeği burnunda yeni emniyet müdürü Selami Altınok vali Mutluyu girişte karşılaması dikkat çekti.

Girişte kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklama yapan vali Mutlu ‘’ Öncelikle İstanbullumuza bu akşam gelerek başlamış olan değerli valimiz, il emniyet müdürümüzü öncelikle yürekten kutluyorum, görevlerinde başarılar diliyorum. Yani bu açıklamayı böyle ayaküstü yapmak istemezdim ama basın mensupları, -değerli valim- bir şey bekliyorlar, haber bekliyorlar dolayısıyla hiç olmazsa onlara da bu kadar beklemeleri nedeniyle memnun edelim. Bir kez daha başarılar diliyoruz yeni emniyet müdürümüze, değerli valimize.’’

Öte yandan konuşmasının devamında vali Mutlu şunları kaydetti;’’Bugüne kadar görevlerini İstanbul halkının huzur ve güvenliği ile ilgili en iyi şekilde yapma gayretinde olan eski , değerli valimize de buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İstanbul'a olanlarda 4,5 yıl hizmet ettiler ve İstanbul'un huzuru için çaba saffettiler. Onu da bu vesileyle anmak istiyorum. Değerli valimiz geldikten sonra İstanbul'da çok yoğun bir mesaisi olacak, İstanbul'un güvenliği, asayişi ile ilgili gelir gelmez de ayaklarının tozuyla bütün kurumlarından yoğun bir şekilde brifing alıyor. Ben de bu brifingi alırken sayın valimle güvenlik noktasında birçok konuyu birlikte değerlendirmek ve tecrübelerimizi kendileriyle paylaşmak istiyoruz. Çünkü önemli bir göreve atandılar. Bu bilgilenmeyi sayın valimiz, emniyet müdürümüz sürdürüyorlar. Biz de kendileriyle bir müddet daha çalışmamızı sürdüreceğiz. Yaptığımız mesai budur. İstanbul'da emniyet teşkilatı 24 saat ayakta. Bunları zaten siz çok iyi biliyorsunuz. Gene böyle bir 24 saatlik bir mesai içerisinde bir müddet daha değerli valimiz, emniyet müdürümüzle birlikte çalışmamızı sürdüreceğiz. ‘’

Ayrıca gazetecilerin geç saatlere kadar kendilerini bekledikleri için bir açıklamayı hakkettiklerini belirten vali Mutlu ‘’ Yani bayağı bir geç kaldınız, ama galiba böyle bir açıklama sizin arzunuz, ihtiyacınız vardı. Tahmin ediyorum sizin için yeterlidir. Hayırlı akşamlar diliyorum. ‘’ dedi.