İstanbul ve Bursa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 106 kilo 500 gram eroin maddesinin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen bir şebekenin çökertilmesi için çalışma başlattı. Yapılan tespitlerin ardından hareke geçen ekipler, 28 Ocak 2014 tarihinde İstanbul ve Bursa’nın İznik ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda A.B, A.K, M.A, L.D ve R.S isimli şahıslar gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet ettikleri adreslerde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 106 Kilo 500 gram eroin, 5.75 gram esrar, 2 sahte sürücü belgesi, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 7 bin 530 Euro, 7 bin 850 TL para ele geçirildi.

Adliyeye gönderilen şüphelilerden A.B., A.K., M.A. ve L.D isimli şahıslar tutuklanırken R.S. isimli şahıs hakkında ise adli kontrol uygulanmasına karar verildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü ifade edildi.