Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7 ayrı ilde eş zamanlı olarak yaptığı rüşvet ve kaçakçılık operasyonunda gözaltına alınan 13’ü kamu personeli toplam 45 kişi, ifadeleri alınmak üzere Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde sınırda kaçakçılık yapan ve aralarında rüşvet alan kamu personelinin de bulunduğu bir şebekeye operasyon için bu sabah düğmeye basmıştı. Özel Harekat Timleri, çevik kuvvet ekipleri ve zırhlı araçlar da operasyona katıldı. Gaziantep, Kilis, Kars, Van, İzmir, İstanbul ve Antalya’da eş zamanlı yapılan baskınlarda çok sayıda ev iş yeri ve depolarında arama yapıldı. Yapılan aramalarda çok sayıda gümrük kaçağı malzeme ele geçirildiği öğrenildi.

Operasyon kapsamında, aralarında 13 kamu personelinin bulunduğu ve şebeke üyesi olduğu iddia edilerek gözaltına alınan yaklaşık 45 kişi ifadeleri, alınmak üzere Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına getirildi. Şüpheliler alınan ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edilecekleri öğrenildi.

Öte yandan, şebeke üyesi olduğu ve aranan 6 kişinin de yakalanması için Jandarmanın çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.