Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen yağış, İstanbul’a geldi.
Kentte hava bir anda kararırken, şimşekler çaktı. Ardından etkili yağış başladı. Yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, bazı ilçelerde su baskınları yaşandı.
Teyakkuzda bekleyen İSKİ görevlileri ise, su baskını yaşanan bölgelere koştu.

TAKSİM MEYDANI BOŞALDI
İstanbul’da etkisini gösteren şiddetli yağış hayatı durma noktasına getirdi. Taksim’de aniden bastıran yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmurun şiddetlenmesiyle Taksim Meydanı’nda yürüyen vatandaşlar kapalı yerlere kaçıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün daha önce yaptığı uyarıları dikkate alan bazı vatandaşlar ise, yanlarında taşıdıkları şemsiyelerini açarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

PENDİK’TE ŞELALEYİ ANDIRAN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Pendik’te şiddetli yağış sonrası alt geçit suyla doldu. Alt geçide dökülen yağmur sularıyla birlikte şelaleyi andıran görüntüler ortaya çıktı.
Meteoroloji’nin uyarılarının ardından İstanbul’da şiddetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Avrupa ve Anadolu yakasını etkisi altına alan şiddetli yağış özellikle sürücülere zor anlar yaşattı. Pendik’te şiddetli yağış sonrası Yusuf Ziya Zülfikar Alt Geçidi suyla doldu. Sürücüler, suyla dolan alt geçitte ilerlemekte güçlük çekti. Şiddetli yağış sonrası istinat duvarının deliklerinden su fışkırmaya başladı. Bu sırada alt geçidin üstünden dökülen yağmur sularıyla birlikte şelaleyi andıran görüntüler ortaya çıktı.

SİLİVRİ’DE FIRTINA AĞAÇLARI İKİYE AYIRDI
Silivri’de etkili olan fırtına sahildeki ağaçları ortadan ikiye ayırdı.
Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da şiddetli yağış ve fırtına etkisini göstermeye başladı. Silivri’de etkili olan fırtına hayatı felç etti. Öğleden sonra gök gürültülü yağmur ile etkisi gösteren fırtına sahildeki ağaçları ortadan ikiye ayırdı. Çay bahçesinde ikiye ayrılan ağaç, kırıldığı yerinden balta ile kesilerek yol kenarına çekildi.

KÜÇÜKÇEKMECE SAHİLİ BOŞALDI
Küçükçekmece sahilinde denize giren vatandaşlar, bir anda başlayan şiddetli yağışta ne yapacağını şaşırdı. Denizden çıkan vatandaşlar, sığınacak yer aradı.
Sağanak yağış nedeniyle trafikte de zor anlar yaşandı. Araçların ilerlemekte güçlük çektiği görülürken, bazı araçlar da yağmur sularında mahsur kaldı.

ÜSKÜDAR’DA HAZIRLIKSIZ YAKALANANLAR SIRILSIKLAM OLDU
Üsküdar’da da şiddetli yağış hayatı felç etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırılsıklam ıslandı. Bazı vatandaşlar ise saçakların altına koşarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle vapurların da güçlükle ilerlediği görüldü.
(İHA)