İstanbul’un Sultangazi ilçesinde balık tutmak için baraj kıyısına giden 3 kardeş, düştükleri baraj suyunda boğuldu. Kardeşlerden 1’i kurtarılarak hastaneye kaldırılırken, 2’si hayatını kaybetti.

Olay, saat 18.00 sıralarında Alibeyköy Barajı’nda meydana geldi. İddiaya göre Sultangazi’de oturan yaşları 5 ile 13 arasında değişen Melek, Ömer Erşan ve Ahmet Engin Aras adlı 3 kardeş, evlerinden 2 kilometre uzaklıktaki Alibeyköy Barajı’na balık tutmaya gitti. Baraj kenarında balık tutan ve oyun oynayan çocuklardan 7 yaşındaki Melek A. adlı kız, kayarak gölete düştü. Kız kardeşinin çırpındığını gören 13 yaşındaki Ömer Erşan ve 5 yaşındaki Ahmet Engin Aras da suya atlayarak çırpınan kız kardeşlerini kurtarmaya çalıştı. Balçık kıvamındaki sudan kız kurtulurken 2 erkek kardeş boğularak hayatını kaybetti.

Yarı baygın halde sudan çıkarılan kız çocuğu, olay yerindeki bir vatandaşın hususi aracıyla hastaneye kaldırıldı. Melek Aras adlı kız çocuğu tedavi altına alınırken, barajda balık tutan görgü tanıkları, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı balık adamlar çağrıldı. Ancak dalgıçların geç kalması üzerine çocukların cesedi, bir vatandaşın gölete girmesi çıkarılarak ambulans ile İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

Olayı haber alan çocukların aileler, baraj kıyısına fenalık geçirdi. Gözyaşlarına boğulan aileler, güçlükle sakinleştirildi.

Murat Çerkez adı bir görgü tanığı, “Biz arkadaşla oturmaya gelmiştik. Merak ettik kıyıya indik. Rahmetli olan çocukların annesi ağlayarak iniyordu. Geldiğimizde kız çocuğunu kurtarmışlardı ama iki erkek kardeş oraya düştüğü için boğulmuş. Su kirli olduğu için gözükmüyor. Biz herhangi bir müdahalede bulunamadık. Bataklık olduğu için ve elimizde herhangi bir teknik ekipman olmadığı için müdahale edemedik” dedi.

Tekin Ergün adlı bir başka görgü şahidi ise bu tür vakaların barajda sıkça yaşandığını söyledi. Ergün, “Aradan bir buçuk saat geçmesine rağmen ‘canlı’ diyerek ambulansa aldılar. Burada sık sık bu tür olaylar oluyor. Güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Çok basit olaylardan boğulma olayları gerçekleşiyor” dedi.

Polis, olay ile ilgili inceleme başlattı.