İstanbul’un 39 ilçesinde yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştirildi. "Yeditepe Huzur" adı verilen uygulamayı İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yönetirken, polis helikopteri de havadan destek verdi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, il genelinde "Yeditepe Huzur" adı verilen asayiş uygulaması yaptı. Uygulamaya Asayiş, Terörle Mücadele, Narkotik, Mali Suçlar, Kaçakçılık, Organize, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve trafik ekipleri katıldı. Yaklaşık 5 bin polisin görev aldığı uygulamaya polis helikopteri de havadan destek verdi. Uygulama kapsamında önceden belirlenen noktalarda şüpheli görülen kişiler ve araçlar ile iş yerlerinde arama yapıldı. Polis ekiplerinin şüpheli görülen kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yaptığı uygulamada aranan şahıslar, silah ve bıçak taşıyan şüpheliler ile uyuşturucu satıcıları üzerinde detaylı bir çalışma yapıldı. Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamada araçların evrak ve ruhsatları kontrol edildi.
İstanbul genelinde eş zamanlı olarak yapılan uygulamanın İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından yönetildiği belirtildi. "Yeditepe Huzur” uygulamasının gecenin ilerleyen saatlerine dek süreceği öğrenildi.
(İHA)