İstanbul’da 3 ayrı ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda çok miktarda bonzai, eroin ve kokain ele geçirildi. Bir evde yapılan aramada ele geçirilen 122 kilogram kimyasal fubinica maddesinden 12 ton bonzai elde edilebileceği bildirildi.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimler Ümraniye, Silivri ve Bakırköy Atatürk Havalimanı’nda uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi. Ümraniye’de Sentetik ve Ara Kimyasallar Büro Amirliği ekiplerince 18 Temmuz’da bir operasyon düzenlenmişti. Polis ekipleri, operasyon kapsamında tutuklanan Eray D. ve Mehmet S.Ş’nin Ümraniye’de uyuşturucu sakladıkları evi tespit etti. Tespit edilen eve polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda, bonzai yapımında kullanılan 122 kilo kimyasal fubinica maddesi ve 1 kilo 960 gram sıvı kimyasal madde bulundu. Bulunan maddeler polis ekipleri tarafından ele geçirildi. Ele geçirilen sentetik 122 kilogram kimyasal fubinica maddesi ile 12 ton bonzai elde edilebileceği öğrenildi. Cezaevinde tutuklu bulunan şahısların hakkında düzenlenen dosya ise adliyeye gönderildi.

TIR’DA 37 KİLOGRAM EROİN
Öte yandan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimler tarafından 10 Ağustos tarihinde Silivri’de bir TIR’a operasyon düzenlendi. Saniye saniye polis kameraları tarafından görüntülenen operasyonda TIR, uyuşturucu dedektifi köpeklerle arandı. Nefes kesen operasyonda TIR’da yapılan arama sonucunda TIR’dan 72 adet paket halinde 37 kilogram değerinde eroin maddesi ve uyuşturucu ticaretinde elde edilen bin 420 avro ve 2 bin 200 lira para ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan A.K, B.A. VE Y.K. adliyeye sevk edildi.
Diğer yandan 9 ve 10 Ağustos tarihlerinde Bakırköy Atatürk Havalimanı’nda yapılan uyuşturucu madde operasyonunda Bolivya vatandaşı olduğu öğrenilen C.D.P. adlı bayan şahsa ait 2 adet valiz içerisindeki kıyafetler, havlu ve battaniyeye emdirilmiş vaziyette 6 buçuk kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Ekvator vatandaşı olduğu öğrenilen bir şahısta ise 39 adeta daralı 1 kilo 320 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Şüpheliler 11 Ağustos günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)