Maltepe’de aşırı süratli olduğu iddia edilen yolcu minibüsü, önce yol kenarındaki otomobile çarptı, ardından yayaların arasına daldı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.
Kaza, Girne Mahallesi Narlıdere Caddesi 18 numara önünde meydana geldi. İddiaya göre, aşırı süratli olduğu ileri sürülen ve Maltepe-Zümrütevler arasında sefer yapan 34 M 1453 plakalı yolcu minibüsü, bir anda kontrolden çıktı. Yol üzerinde park halindeki bir otomobile çarptıktan sonra yayaların arasına dalan minibüs 1 kişinin ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına neden oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, polis ve 112 ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk öncelemelerde Abdullah Yıldız adlı şahsın olay yerinde can verdiği tespit edildi. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırılırken, Yıldız’ın cesedi de hastane morguna kaldırıldı.

YILDIZ’IN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİREREK MİNİBÜSE SALDIRDI
Hayatını kaybeden Abdullah Yıldız’ın bir yakını olay yerinde sinir krizi geçirdi. Çevredeki vatandaşlar ise minibüsün çok süratli gittiğini ileri sürdü. Görgü tanığı bir vatandaş, “Süratli geliyordu, park halindeki arabaya çarpıp ileri doğru gitti ve oradaki vatandaşa çarptı. 1 ölü 3 yaralı vardı” dedi.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlatırken, ölen şahsın yakınları kazaya neden olan minibüse saldırdı.
(İHA)