Farklı dilden konuşan insanlarla ortak bir dilde sağlıklı ve başarılı bir iletişim kurmak harika bir histir ve buna vakıf olmanın en kolay, canlı, öğretici hali şüphesiz yurtdışı dil okullarıdır. Gelin yurtdışında dil okulu seçimlerinizi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğine bu yazıyla daha yakından bakalım.

Yurtdışı Dil Eğitimine Başvurular

Yurtdışı dil eğitimine talepler her geçen yıl artış göstermektedir. Yurtdışında dilinizi geliştirerek hem iş hayatınızda hem de akademik hayatta daha başarılı olabilirsiniz.

 Yeni bir dil öğrenmek veya mevcut seviyenizi daha iyi bir seviyeye taşımak için yurtdışında eğitim almak oldukça avantajlıdır. Yurtdışında eğitim almak aynı zamanda kültürler arası ilişkilere farklı bir bakış açısıyla yaklaşabilmenizi sağlar.

Her yıl dünyanın birçok ülkesinden, hemen her dil seviyesinden binlerce kişi yurtdışında dil öğrenmektedir. En çok öğrenilen dil İngilizcedir.  Anadili İngilizce olan ülkeler İngilizce eğitim için sıklıkla tercih edilirler. Hemen her pazartesi başlayan esnek kurs başlangıçlarıyla seviyenize en uygun sınıfta eğitime başlarsınız.

Yurtdışında dil eğitimi alabilmek için katılmak istediğiniz programa ve başlamak istediğiniz tarihe göre vize işlemlerinizi zamanında başlatmalısınız. Hazırlıklarınızı yapabilmek, uygun fiyata uçak bileti almak ve  konaklama ayarlamasının yapılabilmesi için gitmek istediğiniz tarihten 2-4 ay önce vize başvurunuzu yapmalısınız. Özellikle yoğun yaz döneminde son dakika aksilikleri ve kontenjan sıkıntısı yaşamamak için mart-nisan gibi vize işlemlerinizi yapmanızı öneririz.

Dil eğitimi başvurusu için https://www.realegitim.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yurtdışı Eğitiminde Ülkeler ve Konaklama

Yurtdışında gidebileceğiniz birçok dil okulu vardır. 

Bunları liste hakinde sıralayacak olursak en popüler okul seçenekleri arasında;

  • İngiltere,

  • Almanya,

  • Amerika,

  • Avustralya,

  • İrlanda,

  • Fransa,

  • Avusturya,

  • İtalya,

  • Malta,

  • Güney Afrika,

  • Kanada,

  • Yeni Zelanda,

  • İspanya dil okulları bulunuyor.

Konaklama konusunda genellikle öğrenciler yurtta veya aile yanında kalmayı tercih etseler de, sizler kendi imkânlarınızla konaklamayı tercih edebilirsiniz. Aile yanında konaklayarak dil öğrenmek için gittiğiniz ülkenin kültürünü ve zenginliklerini de kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Yurtdışı Eğitiminde Öğrenilebilecek Diller

Yurtdışı dil eğilimlerinde Amerika, İngiltere, Kanada , Avustralya, İrlanda, Malta, Yeni Zelanda ve Güney Afrika gibi ülkelerde İngilizce, Kanada ve Fransa gibi ülkelerde Fransızca, Almanya ve Avusturya’da Almanca, İspanya ve diğer Latin Amerika ülkelerinde ise İspanyolca gibi dilleri öğrenebilirsiniz.

Dünya çapında en yaygın dil İngilizce olduğu için genellikle öğrenciler İngilizce eğitimlerine başvuru yapıyorlar. İngilizceyi tercihinize ve İngilizce seviyenize göre  mesleki İngilizce, akademik İngilizce ve İngilizce + herhangi bir spor dalı ile birleştirebilirsiniz. Yani başlangıç seviyesinden mesleki eğitim seviyesine kadar pek çok farklı İngilizce eğitim programı bulabilmeniz mümkündür. İngiltere’nin Londra, Oxford, Brighton ve Cambridge gibi şehirleri İngilizce eğitim için en çok tercih edilen şehirlerdir. 

Ayrıca dilin Amerikan İngilizcesi olarak konuşulduğu ülke olan Amerika’da da eğitim fırsatlarını değerlendirerek Boston, New York, Los Angeles, San Diego ve San Francisco gibi şehirlere gidebilirsiniz. Fakat siz eğitiminizi  ve kariyerinize nasıl yön verecekseniz ona göre dil ve program seçimi yapmakta serbestsiniz.

Yurtdışı Eğitiminde Program Türleri

Yurtdışı eğitimlerinde program seçiminiz, geleceğinizi yönlendirmek istediğiniz hedeflere göre şekillenecektir. Program seçiminin hedefi dil öğrenmek ise, bu durumda öğrenmek istediğiniz dilin anadil olarak konuşulduğu bir ülkeyi ziyaret etmenizde ve burada bulunan dil okullarında eğitim almanızda yarar vardır. 

Program seçiminizin ana hedefi seyahat etmekse, bu durumda popüler ve merkezi konumlarda bulunan dil okullarında eğitim almayı tercih edebilirsiniz. Program seçiminizin hedefi akademik eğitiminizi desteklemekse, bu durumda dil eğitimi için tercihiniz sonraki eğitiminizi  bir üniversitede devam etmek ise bu durumda seçeceğiniz okulun dünya sıralamasındaki yerini, maliyetlerini ve kalitesini dikkate almalısınız.

Yurtdışı Eğitimlerinde Öğrenci Sayıları ve Süreler

Yurtdışı dil eğitimlerinde öğrenci sayıları ve sınıfların öğretim sürelerini dikkate almakta yarar vardır. Öğretmenlerin öğrencilerin ilerlemelerini yakından takip edebilmeleri açısından sınıf içerisindeki öğrenci sayısı 8-12 arasında olmalıdır. Bu sayede derse katılım ve öğretmenlerin öğrencilerle birebir olarak ilgilenebilmesi çok daha mümkün bir hale gelir.

Yurtdışı dil eğitimlerinin sürelerine mevcut dil seviyenize ve eğitim ve kariyer hedeflerinize göre karar verebilmeniz daha doğrudur. Yani eğer devam eden bir lise, üniversite veya yüksek lisans programınız varsa yaz tatili döneminde başlayan yaz dil okullarına 8 ila 12 hafta arasında kaydınızı yaptırabilirsiniz. Yaz dil okulları haricinde seçeceğiniz eğitim programlarının süreleri de mevcut dil seviyenize ve sonraki eğitim ve kariyer planınıza şekillenmelidir. 

Dil öğrenebilmek için seçtiğiniz okul kadar kendi disiplinli çalışmanız ve  bu aşamayı en doğru ve verimli şekilde değerlendirebilmeniz önemlidir. Unutmayın  yurtdışında kısa yada uzun da eğitim alsanız size mutlaka fayda sağlar. Bu yüzden ülkelerin kültürleriyle iç içe olmak adına hiçbir eğitime başvurmamayı seçmek yerine, 1 aylık bile olsa yurtdışı eğitimlerinden yararlanmakta fayda vardır.

Yurtdışı Eğitimi İçin Doğru Firmayı Seçmek

Yurtdışı eğitimlerinde doğru firmalarla çalışmak önemlidir. Sunulan eğitimlerin alanları, referanslar, uluslararası alanda geliştirilen partnerlikler, eğitim danışmanlığı ve vize hizmetleri önemli birer konu halini almaktadır. Bu sebeple yurtdışı dil eğitimlerinde doğru hizmet almak için realegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.