Tarabya’da kimliği henüz belirlenemeyen iki şahıs, bankanın kapanış saatinde silahlı soygun gerçekleştirdi. Veznedara tabanca doğrultarak etkisiz hale getiren şüpheliler, 300 bin lirayla kayıplara karıştı.
Olay, saat 17.00 sıralarında Sarıyer Tarabya Haydar Aliyev Caddesi üzerindeki bir bankada meydana geldi. İddiaya göre, kimlikleri henüz belirlenemeyen şapkalı iki şahıs, beyaz renkli bir otomobille bankanın yan sokağına geldi. Soygunu gerçekleştirecek olan şahıs, bir süre otomobilde bekleyerek etrafı gözledi. Ardından otomobilden inen şahıs, bankanın ATM’sine doğru yöneldi. Bankanın kapanış saatine yaklaşması nedeniyle şahıs bir süre ATM’de oyalandı. Daha sonra şahıs, banka kapatılacağı sırada tabancasını çekerek bankaya girdi. Bankadaki güvenlik görevlisine tabancasını doğrultarak etkisiz hale getiren şahıs, daha sonra vezneye yöneldi. Veznedeki bayanlara da silah doğrultan şahıs, elindeki siyah poşete paraların doldurulmasını istedi. Yaklaşık 300 bin lira çalan şahıs, yan sokakta bekleyen otomobile atlayarak olay yerinden kaçtı. Bir süre sonra otomobilden inen şahıs, yaya olarak kaçmaya devam ettikten sonra izini kaybettirdi.
Banka görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bankanın girişine güvenlik şeridi çekti. Bu sırada vezne görevlilerinin ise şok geçirdiği gözlendi. Polis ekipleri vezne görevlilerinin ve güvenlik görevlilerinin ifadesini aldı. Olayı duyan veznedarın yakını da olay yerine gelerek veznedara sarıldı. Daha sonra olay yeri inceleme ekipleri olay yerine geldi. Ekipler bankanın içinde ve ATM’de bir süre parmak izi incelemesi yaptı.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)