İstanbul’da TEM Hasdal-Okmeydanı bağlantı yolunda meydana gelen trafik kazası trafiği felç etti. Kaza sonucu uzun araç kuyrukları oluştu.
Edinilen bilgiye göre, TEM Hasdal-Okmeydanı bağlantı yolu Nurtepe mevkinde bir kamyonet, seyir halindeki TIR’a arkadan çarptı.
Saat 16.30 sıralarında Hasdal’dan Okmeydanı’na seyir halinde olan 34 FM 045 plakalı kamyonetin sürücüsü Şevket Akdağ’ı, seyir halinde olan bir araç sıkıştırdı. Kendisini sıkıştıran araçla çarpışmamak için direksiyonu sağa kıran Akdağ, o sırada İbrahim Altunkaya yönetimindeki 51 KZ 556 plakalı havalandırma malzemesi yüklü TIR’a arkadan çarptı. Kaza sonucunda TIR’ın dorsesi kamyonetin ön camından içeriye kadar girerken, kamyonet sürücüsü Akdağ başından yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Akdağ’ı arkadaşları otomobille Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.

TEM BAĞLANTI YOLUNDA TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ
Öte yandan kaza nedeniyle 2 şerit kapanınca, TEM bağlantı yolu Okmeydanı istikameti trafiği adeta durma noktasına geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri trafik akışını sağlamak için yoğun çaba sarf etti. Kaza yapan araçları kaldırmak için olay yerine gelen kurtarıcı da ters şeridi kullanmak zorunda kaldı.

ÖLÜMDEN KIL PAYI KURTULDU
Öte yandan, TIR’ın dorsesinin kamyonetin ön camından içeriye girmesi sonucu kamyonet şoförü ölümden döndü. Kurtarıcı aracının çalışmaları sonucunda kamyonet olay yerinden kaldırıldı.
Kazayı gören Şevki Karaaslan, “Araç sıkıştırınca o da TIR’a vurmuş. Kafasında hafif bir yara varmış. Şu anda bizim de bir bilgimiz yok ama durumu ağır değil” dedi. TIR şoförü İbrahim Altunkaya ise, “Kamyoneti biri sıkıştırmış. Ondan sonra geldi arkamdan bana vurdu. Ben de bir şey yok ama kamyonet şoförünün kafasından hafif bir yarası var” diye konuştu.
Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
(İHA)