İstanbul’un 28 ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 15’i tutuklandı.
2 Ekim Cuma günü sabah saatlerinde İstanbul’un 28 ilçesinde Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubenin yaptığı operasyonda aralarında HDP ilçe başkanları, sendikacılar, eski belediye başkanlarının da olduğu iddia edilen 48 şüpheli adliyeye sevk edilmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından sorgulanan 48 şüpheliden 26’sı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken 22 şüpheli ise serbest bırakılmıştı.
’’Silahlı örgüte üye olmak’’ ve ’’devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’’ suçlarından tutuklanmaları istenilen şüpheliler dün gece İstanbul Nöbetçi 8’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulandı. Sabah saatlerinde biten sorgunun ardından 26 şüpheliden 15’i tutukladı, 11’i serbest bırakıldı.
Şüpheliler Ayşe Karadağ, Tengazar Yılmaz, Meliha Varışlı, Ramazan Kırkpınar, Senar Ok, Emin Anğ, Subutay Açık, Ramazan Kırık, İsmail Kurt, Betül Katurman, Hüseyin Güngör, Seyfettin Peker, Emin Acar, Abdurrahim Yazol ve Cafer Aydoğmuş “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklandılar.
Tutuklama kararında PKK/KCK terör örgütünün Türkiye üzerinde bağımsız Kürdistan kurmayı hedeflediği belirtildi. Örgütün bu amaca ulaşmak için paralel bir örgütlenmeye gittiği belirtilen kararda, bazı şüphelilerin katıldıkları eylemlerde polise taş ve molotof atan grubun içinde bulundukları ya da yönlendirdiklerine dair emniyetin tespiti bulunduğu ifade edildi.
(İHA)