El dezenfektanı kişisel bir bakım ürünüdür. İnsan hijyenine uygun el ve cilt dezenfektanları bulunur. Vücut yüzeyinde bulunan canlı veya cansız mikropları yok eder. Sıvı şeklindedir ve alkol bazldır. Antibakteriyel özelliklere sahip olan bu ürün çok sayıda bakterinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Hastalık oluşumunu engeller. Salgın hastalıklardan korunmak için en çok tercih edilen üründür. Bu dezenfektanları alabileceğiniz birçok adres mevcuttur. İnternet sitelerinden alınması özellikle tavsiye edilir. Bunun dışında çeşitli alkol bazlı sıvıların satıldığı merkezlerden temin edebilirsiniz.

El Dezenfektanı ve Covid

El dezenfektanı sadece vücutta çeşitli yüzeylerde kullanılır. İçinde bulunan vitaminlerle cildinize iyi gelir. Tüm cilt tipleri için kullanıma uygundur. Bu ürünlerin önemi, yayılmasını önlediği hastalıklar göz önünde bulundurulduğunda daha iyi anlaşılır. COVID-19, MRSA, Influenza gibi çeşitli virüslerle mücadele etme amacıyla hijyenik çözüm sağlar. Kısa sürede etkin hale gelir. Düzenli kullanılarak hijyene kavuşulabilir. Günümüz pandemi döneminde covid salgınını göz önüne alarak dezenfektanları kullanmayı önemsemeliyiz.

80 derece alkolü içerisinde bulundurması, ellerinizde kullandığınız zaman herhangi zararlı bir organizma bırakmaz. Bulaşıcı hastalıkları durdurma konusunda olumlu sonuçlar ortaya koyar. Okul, park, hastane, ev, toplu taşıma araçlarında sıklıkla kullanılır.

Dezenfektan Kullanımı

Temas halinde olduğunuz her yerde rahatça kullanılır. El dezenfektanı çeşitli boyutlarda bulunur. Sağlık Bakanlığı tarafından insan hijyenine yönelik el ve cilt dezenfektanı olarak ruhsatlanmış. Gerçekleşen testler sonucu 99.99 etkisi olduğu kanıtlanmış. Özel bir tasarıma sahip pet şişe içerisinde bulunan dezenfektanı 125 ml seçeneklerinde püskürtebilirsiniz. 60 saniye boyunca ellerinizi ovalayarak uygulamalısınız. İki farklı gruba ayrılmakta: Aktif ve yardımcı maddeler. Aktif maddeler, yüzde 80 oranında denatüre etil alkol ve yüzde 4.45 oranında isopropil alkolden oluşur.

Yardımcı maddeler ise gliserin, çözücü cilt nemlendiriciler ve vitaminlerin bir araya gelmesiyle oluşur. Ciltte herhangi bir olumsuz duruma da sebebiyet vermez ve olumlu sonuçlar verir. Günümüzde dezenfektanlar her yerde kolayca bulunabilir. Sağlıklı bir yaşam için ihtiyacınız olan el dezenfektanı uygun bir şekilde kullanmanızı tavsiye eder. Günde üç defa ellerinize uygulayarak hastalıklara karşı korunabilirsiniz ve bunları kullanarak sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürebiliriz. Dezenfektanı satın alma konusunda ucuzagidiyor.com ulaşabilirsiniz.