İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul, Bakırköy ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görevli toplam 173 adli personele yönelik ’FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği’ suçundan operasyon başlattı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Bürosu Savcılarından Gökalp Kökçü’nün talimatıyla, İstanbul ve Gaziosmanpaşa Adliyelerinde 129, Bakırköy adliyesinde ise 44 adli personel hakkında gözaltı kararı alındı.
İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri savcılık talimatı üzerine, sabah saat 08.45 sıralarında operasyon noktalarından biri olan İstanbul Adalet Sarayı önüne konuşlandı. Onlarca emniyet aracı adliyenin C kapısı önüne park edilirken, çok sayıda sivil polis arama çalışmaları için adliyeye girdi.
Adliyedeki mahkeme, savcılık ve büro kalemlerine giren emniyet ekipleri, hakkında gözaltı kararı bulunan memurların çalışma odalarında yoğun bir arama ve el koyma çalışması başlattı. Gözaltına alınan şüpheliler, gruplar halinde adliyeden çıkarılarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

4 MEMUR GEÇTİĞİMİZ HAFTA GÖZALTINA ALINMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başlattığı soruşturma, askerler, hakim-savcılar, avukatlar, gazeteciler, emniyet güçleri, askeri yargı mensupları ve akademisyenlerin ardından memurlara sıçramıştı. İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli aralarında katiplerin de bulunduğu 4 şüpheli memur, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla geçtiğimiz hafta gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü.
(İHA)