Şike davası kapsamında ifade veren Aziz Yıldırım “Devlet içerisinde kurumlar vasıtası ile başka devlet kurulmak istenilmesinin karşısında oluruz” dedi. Savunması sırasında bir ara Trabzonspor avukatları ile tartışan Yıldırım “Biz bu davanın bir operasyon olduğunu söylüyoruz. Biz bu sürece operasyon diyoruz, onlar da ne diyorlarsa çıksın söylesinler” dedi.
Yeniden görülen şike davasında hakim karşısına çıkan Yıldırım yazılı savunmasını mahkemeye sundu. Mahkeme tarafında yazılı savunması okunan Yıldırım daha sonra sözlü olarak açıklamalarda bulundu.

“YARGI SİSTEMİNİ İLLEGAL YAPI HÜKÜMDARLIĞINDAN KURTARAN ATEŞİ YAKTINIZ”
“Öncelikle almış olduğunuz bu yürekli ve haklılığı her geçen gün artarak anlaşılan kararınızdan ötürü sizleri kutluyorum” sözleri ile savunmasına başlayan Yıldırım’ın yazılı savunmasında “Sizler bu kararla sadece adaleti sağlamakla kalmadınız, Adil yargılanma ve savunma hakkı ihlalleri ile kuşatılan Türk yargı sistemini illegal yapı ve yapılanmaların vesayet ve hükümdarlığından kurtaran ilk ateşi yaktınız. Bu yüzden Kendim , Ülkem ve Hukuk adına minnettarım” dedi.

“PARALEL HUKUK YARATMAYA YÖNELİK KARARLARI TANIMIYORUM”
Yıldırım’ın yazılı savunmasında şu ifadeler yer aldı: “Hukuka aykırı olarak kurulan özel makamlarını, bu makamlarca oluşturulan hukuka aykırı delillerini ve en önemlisi mülkün hukukuna paralel yeni bir hukuk yaratmaya yönelik bu kararlarını tanımadığımı buradan bir kez daha ilan ediyorum. Bugün yaşanılanlar ve yaşatılanlar sadece Aziz Yıldırım’a ve Fenerbahçe’ye yönelik değildir. Ülke barışına, vatansever gazeteci ve yazarlara, saygın emniyet mensuplarına, ve bu iddialar yüzünden onuru ve şerefi uğruna gözünü kırpmadan hayatına son veren şanlı TSK mensuplarına, kısacası bu toprakları vatan yapan tüm değerlere yöneliktir. Ve bugün ben Aziz Yıldırım olarak bu nedenlerle savunmamın Yüce Türk Milleti adına yapıldığının kayda geçmesini istiyorum."

“CUMHURİYET İÇİN YAŞAYAN İNSANLARA YÖNELİK ASILSIZ İDDİALARI REDDEDİYORUM”
"Ve bugün, bu vatan için bu ülke için bu cumhuriyet için yaşayan insanlara yönelik olarak yapılan örgüt kurma, şike yapmak, darbe yapmak, casusluk yapmak ve onlarca asılsız iddiaları ülkem ve bu onurlu insanlar adına külliyen reddediyorum. Bu zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti Yargısını, Emniyetini ve TSK hedef alarak Türkiyeyi savunmasız bir şekilde uluslararası emperyalist politikaların kucağına atıldığını söylediğimizde bize gülenler bugün televizyonlarda haklılığımızı tekrarlıyorlar.Ve bunları Sayın Cumhurbaşkanı’na yazdığımızda ve asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olacağını anlattığımızda bizi eleştirenler şimdilerde adımızla konuşuyorlar"

SÜRAATLE VERİLECEK BERAAT KARARLARI TÜRKİYE’NİN İTİBARI OLAC”KTIR"
"Süratle ve kararlılıkla sonlandırılacak bu davalar ve verilecek beraat kararları; belki bu dönemin faturasını canıyla, onuruyla hürriyetiyle ya da geri kalan tüm hayatı ile ödeyenlerin acısını hafifletmeyecektir. Ancak aynı şartlarda aynı direnişi göstermekten kaçınmayacak bu insanlara iade edilecek itibar, Türkiye’nin itibarı olacaktır.Aziz Yıldırım’ın başkanı olduğu tek örgüt ise Atatürk Türkiyesi’nin en büyük sivil toplum ve spor örgütü olan Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kalacaktır."

YILDIRIM, TRABZONSPOR AVUKATLARI İLE TARTIŞTI
Yazılı savunması mahkeme başkanı tarafından okunan Yıldırım daha sonra sözlü açıklamalarda bulundu.
Trabzonspor avukatlarının reddi hakim talebinde bulunmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım “Trabzonspor avukatlarının iddia ettiği gibi yöneticimiz Mahmut Uslu’ya hiçbir şekilde başbakanlığı döneminde şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘yeniden yargılama olacağı’ konusunda beyanda bulunmamıştır.
Trabzonspor Başkanı mitinglerde Erdoğan’la buluşmuştu. Kulüpler Birliği toplantısında TS Başkanın, ‘Eğer Erdoğan’dan randevu isterseniz ben alırım’ demiştir. Eğer yargıyı etkileme söz konusuysa bunun Trabzonspor yapmıştır” dedi.
Bu sözler üzerine Trabzonspor avukatları Yıldırım’a tepki gösterdi. Yıldırım’a savunmasını yapması gerektiğini belirten avukatlara Yıldırım, “Ben sizi dinledim. Sizde dinleyeceksiniz. Dinle, otur. Siz daha davanın olduğunu anlamadınız. Biz bu davanın operasyon olduğunu söylüyoruz. Biz bu sürece operasyon diyoruz, onlar da ne diyorlarsa çıksın söylesinler” diye konuştu.

“BEN SERBEST KALINCA BİR DEVLET BÜYÜĞÜ HANİ TUTUKLANACAKTI DEMİŞ”
Gözaltındayken hastaneye gittiğini belirten Yıldırım, 4 gün dolduğu için serbest kaldığını ancak bunun kendisine bildirilmediğini söyledi. Bu sırada istediği kişiyle görüştüğünü ifade eden Yıldırım, “Ben serbest kalınca bir devlet büyüğü, ‘Böyle olmayacaktı, tutuklanacaktı’ ifadelerini kullanmış. Sonra tekrar gözaltı kararı verildi” diye konuştu.
Polis fezlekesinde 70 sayfa Ergenekon sanığı Sedat Peker’den bahsedildiğini kaydeden Yıldırım, Mecnun Odyakmaz ve Olgun Peker’in Sedat Peker ile ilişkili olduğunu, buradan da kendisinin Ergenekon’a bağlanmak istendiğini savundu. Bu olmayınca 2010 yılında şike yasasının çıkarıldığını ve 2011’de uygulanmaya başlandığını belirten Yıldırım, “Beni yasa uygulanmaya başlamadan önce dinlemeye başlamışlar. Yasadan sonra örgütten dinlemeye başlıyorlar” dedi.

“BU DAVALARDA ÖLENLER OLDU, BUNLARI YAPANLAR HESAPLARINI VERECEK”
Bu davanın sadeçe şike davası olmadığını kaydeden Yıldırım, “Son 7-8 yıla yönelik bir yargılama. Siz buna ışık tuttunuz” dedi. Ergenekon ve Balyoz davalarını işaret eden Yıldırım “bu davalarda ölenler oldu. Bunları yapanlar hesabını verecek.” diye konuştu.

“TC İÇİNDE BAŞKA DEVLET KURULMASINA KARŞIYIZ”
Adil yargılama istediklerine vurgu yapan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü “Ergenekon, Balyoz, Odatv, Askeri Casusluk ve özel yetkili mahkemelerde görülen tüm davalar bu davada bir operasyondur. Türkiye Cumhuriyeti tektir. Türkiye Cumhuriyeti içinde kurumlar vasıtasıyla başka bir devlet olursa bunun karşısındayız” dedi.
Beratini istediğini belirten Yıldırım’ın ardından diğer sanıklar söz alarak savunmalarını yaptı.
(İHA)