Adana merkezli 7 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda Adana’ya yeni atandığı ileri sürülen FETÖ imamı Naim S. Bursa’dan Adana’ya getirildi.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) karşı aralarında iş adamları, esnaf, öğretim üyesi ve il imamlarında olduğu zanlılara yönelik dün operasyon yaptı. Polis şafak vakti Adana merkezli İzmir, Bursa, Mersin, Antalya, Kütahya ve Erzurum’da eş zamanlı 42 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda terör örgütüne finans desteği sağladığı ileri sürülen iş adamları, esnaf, üniversitede örgüte eleman kazandırdığı iddia edilen öğretim üyeleri ve il imamları, bölge sorumlularının da olduğu 21 kişi dün gözaltına alınırken, bugün gözaltı sayısı 25’e yükseldi.
Polis darbe girişimi olmadan önce yapılan bir operasyonda Adana’nın imamı Ömer E.’yi yakalamak için operasyon yapmış ancak zanlının yurt dışına kaçtığı belirlenmişti. Polis Ömer E.’nin Amerika kıtasındaki ülkelerden birine kaçtığını, bir süre sonra da ailesini de götürdüğünü tespit etti. Polis bunun yanı sırada örgütün biraz bekledikten sonra Diyarbakır’da FETÖ’nün okullarının birinde yönetici olarak çalışan Naim S.’nin Adana imamı olarak atandığını belirledi. Polis son yaptığı operasyonda zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada zanlı Bursa’da yakalandı. Örgütün bu gelişmelerin ardından hala ile imam atamasının faaliyetlerinden vazgeçmediğini, devam ettiğini gösteriği ortaya çıktı. Adana imamının örgütün bozulan düzeninin Adana’da yeniden sağlanması için atandığı da iddia ediliyor. Adana imamı ve diğer 24 zanlının emniyetteki sorgusu devam ediyor.
(İHA)