Gaziantep Valisi Erdal Ata, 9 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ve sonrasında meydana gelen gelişmelerle ilgili son bilgileri aktardı. Bu arada olayın bir numaralı zanlısının kimliği de belli oldu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, ”Firaz’ kod adlı ”Murat Filiz” isimli örgüt mensubunun ilimizdeki patlama olayını gerçekleştiren şahıs olduğu teşhis edilmiştir” dedi.

GAZİANTEP VALİSİNİN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Vali Ata, valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Yeşilova Mahallesi Korutürk Caddesi Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde 20 Ağustos’ta 34 JNU 86 plaka takılı, şase numarasından 54 UE 926 plakalı olduğu tespit edilen siyah otomobille bombalı saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Söz konusu otomobilin 11 Nisan 2012’de Sakarya’dan çalındığını vurgulayan Ata, ”Diyarbakır ili kırsalından patlayıcı madde yüklendiği değerlendirilen bahse konucu aracın, Şanlıurfa ili Siverek ilçesinden çekici araca yüklenerek 20 Ağustos 2012 tarihinde ilimize getirildiği olay yerine indirildikten 4 dakika sonrda patlatmanın meydana geldiği tespit edilmiştir” diye konuştu.



Patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 10’u ağır toplam 68 kişinin yaralandığını, 5’i polis otosu ile 4’ü sivil araçta, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında, çevrede bulunan kamu binaları ve sivil vatandaşlara ait iş yeri ve evlerde maddi hasar meydana geldiğini belirten Ata, şöyle konuştu: ”Yapılan çalışmalarda olayda kullanılan 63 EN 961 plakalı çekici sürücüsü M.Ç. ile şirket sahipleri olan M.Y. ve V.Y ile oto tamircisi olan K.S isimli şahsın Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde 21 Ağustos günü yakalanarak ilimize getirilmiştir. Şahısların alınan beyanlarından ve yapılan araştırmalardan aracı Siverek ilçesinden çekici şoförü M.Ç’nin marifetiyle eylemi gerçekleştiren ’Firaz’ kod adlı Murat Filiz’in ilimize kadar getirdikleri belirlenmiştir. Arşivlerimizde bulunan PKK-KCK terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf albümünde yaptırılan teşhiste, 2006 yılında Demokratik Toplum Partisi gençlik çalışanı olarak ilimizde ve daha sonra sözde Amanoslar bölgesi Osmaniye grubu içerisinde faaliyet gösteren ’Firaz’ kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun ilimizdeki patlama olayını gerçekleştiren şahıs olduğu teşhis edilmiştir.” 

GAZİANTEP PATLAMASI İLE İLGİLİ 4 KİŞİ YAKALANDI

Öte yandan Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Gaziantep'te meydana gelen patlama olayı ile ilgili olarak 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırının ardından Gaziantep ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri'nce ortak operasyon düzenlendi. Diyarbakır Valiliği operasyonlarda meydana gelen bombalı saldırı eylemiyle ilgileri oldukları yönünde bilgiler elde edilen 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Diyarbakır'da yakalanan 4 kişi ile birlikte cep telefonları, sim kartları, hafıza kartları, hard disk, DVD ve CD'ler, Flash bellek ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada gözaltına alınan kişilerin sorgulanmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildikleri bildirildi

1 KİŞİ TUTUKLANDI
Gaziantep’te 20 Ağustos’ta Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınlarında  meydana gelen patlama sonrasında gözaltına alınan ve bomba yüklü aracı  çekicisiyle bölgeye getirdiği belirtilen M.Ç, işlemlerinin ardından adliyeye sevk  edildi. M.Ç, nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Gaziantep Adliyesi’ne sevk edilen diğer 3 kişinin sorgulamaları devam  ediyor.