Maltepe'de evlere dadanan ithal hırsızlar önce güvenlik kameralarına sonra da polise yakalandı. Hırsızların üzerinden çıkan ve birçok kapıyı açmaya yarayan ilginç anahtar ise polisi bile şaşkına çevirdi.

Maltepe'de son günlerde art arda yaşanan hırsızlık olayları üzerine harekete geçen asayiş büro ekipleri ve güven timleri hırsızlık şebekesinin izini sürdü. Ekipler, Küçükyalı'da son işlerinde zanlıları kıskıvrak yakaladı. Gürcistan uyruklu olduğu öğrenilen A.G., K.S. ve G.T. isimli üç hırsız ifadelerinin alınmaları için Maltepe Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Zanlıların üzerilerinde yapılan aramada kapı göbeklerini patlattıkları malzemelerin yanında çıkan bir anahtar polisin de dikkatini çekti. Polisin yaptığı araştırmada ilginç anahtarın pek çok kapıyı açma özelliğine sahip olduğu öğrenildi. Gürcistan'da ve Türkiye'de çok sayıda sabıkası bulunan hırsızlar, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

EVLERE GİRERKEN KAMERALARA YAKALANDILAR

Üç ithal hırsız girdikleri binaların güvenlik kameraları tarafında da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde bina kapılarını kolayca açan üç hırsız binaya giriyor ve binada bulunan daireleri soyduktan sonra dışarı çıkıyor.