Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Karaağaç köyünde kaybolan yaşlı adam, iz takip köpeğinin yardımıyla 14 saat sonra bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Ali Ünkür (81), 25 Mart Salı günü sabah saatlerinde hayvanlarını otlatmak için evden çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Yaşlı adamın hayatından endişe eden yakınları tarafından İskilip Jandarma Komutanlığı’na bilgi verilerek yardım istendi. Saat 22.00 sıralarında köye gelen ilçe jandarma komutanlığına bağlı jandarma timleri Ali Ünkür’ü bulmak için arama ve kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından yaşlı adama ulaşılamayan ekipler, saat 02.00’de arama çalışmalarını sonlandırdı.

Ertesi gün saat 06.00'da başlatılan arama çalışmalarına Çorum İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Asayiş Komando Timleri, Hisar adlı iz takip köpeği, Çorum AFAD ve vatandaşlarda katıldı. Arama kurtarma çalışmalarına katılan Hisar adlı köpek, jandarma ve AFAD ekiplerini yaşlı adamın bulunduğu bölgeye yönlendirdi. Ekipler saat 11.20’de yaşlı adamı sağ olarak buldu.

Ormanlık alanda aç, susuz kalan ve oldukça yorgun olduğu gözlenen Ali Ünkür, köye kadar AFAD ve jandarma ekipleri tarafından taşındı. Burada kendisini bekleyen ambulansla İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaşlı adam, tedavi altına alındı.

Ali Ünkür’ün sağlık durumunun iyi olduğu bilgisine ulaşılırken, geceyi bir yayla evinde geçirdiği öğrenildi.