Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda, piyasa değeri 50 Bin TL olan kaçak eşya ele geçirildi.

Ekipler, yaptıkları çalışmalarda iki kardeşin ortak olduğu iş yerlerinde kaçak sigara, elektronik eşya gibi ürünlerin satışının yapıldığı yönündeki ihbarlar üzerine İzmir’in Basmane ve Mersinli semtlerinde bulunan iki iş yerine operasyon düzenledi.

İş yerlerinden birinin GSM Operatörü olarak faaliyet gösterdiği, ancak kaçak eşyaların bu faaliyet altından gizli olarak satıldığı tespit edildi. Yapılan operasyonda, ülkeye girişine dair herhangi bir resmi belge bulunmayan yabancı menşeli muhtelif markalarda 1137 adet kaçak sigara, pipo tütünü, elektronik sigara, nargile tütünü, cinsel ürünler, kulaklık, adaptör, mouse, mp3 player, radyo, web cam vb. eşyalar ile 301 adet korsan CD ele geçirildi.

Şahıslar ile ilgili kayıtların incelenmesinde, her iki kardeşin de bu gibi suçlardan savcılıkta daha önceden suç kaydının olduğu tespit edildi.

“İNTERNETTEN RADAR TESPİT CİHAZI SATIYORLAR”

Ekiplerin yaptıkları diğer bir operasyon neticesinde ise internette bulunan alışveriş siteleri üzerinden Radar tespit cihazı satışının yapıldığı tespit edilmiş, bu kapsamda yapılan operasyonda ülkeye girişi yasak olan iki adet radar tespit cihazı ele geçirildi.

Yapılan araştırmalarda iş yeri faaliyet alanı su arıtma cihazı satışı ve teknik hizmetler olarak görülen işyerinde ve şahsın evinde yapılan aramada ülkeye girişine dair herhangi bir belgesi olmayan, Karayolları Trafik Kanununa göre ülkemize ithalatı yasak olan ve radarları tespit etmeye yarayan 2 adet Radar Tespit Cihazı ele geçirilmiştir.

Yapılan operasyonlar neticesinde, 5607 sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet suçundan A.O.A. ve A.Y.A. ve K.G. isimli şahıslar İzmir Cumhuriyet Başsavcılığa sevk edildi.