İzmir’de, darbe girişimi kapsamında aralarında Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen’in de bulunduğu 50 rütbeli asker ile 23 hakim ve savcı gözaltına alındı. Şuana kadar gözaltına alınan asker ile hakimve savcı sayısı 50 oldu.

’Askeri Casusluk’ davası hakimi de var
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon başlatıldı. Dün yapılan operasyonda; aralarında Ege Ordusu Komutanlığın Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldı, Albay Oksal Çelik, Yüzbaşı Emir Birgül, Çiğli 2. Hava Jet Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas, Albay Yener Karaduman, Komando Tugayı Kurmay Başkanı Yarbay Bülent Eryılmaz, Eski İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Faik Baran, Kurmay Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay, Yüzbaşı Kadir Silay, Üsteğmen Yasin Yılmaz, Teğmen Rıdvan Mecnur, Astsubay Cihangir Özcan, Astsubay Taner Çakal, Uzman Çavuş Hakan Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 34 rütbeli asker dün gözaltına alınmıştı. Devam eden operasyonda 16 rütbeli asker ile birlikte 23 hakim ve savcı daha gözaltına alındı. İzmir’de yapılan operasyonda toplam gözaltı sayısı 73’e yükselmiş oldu. Gözaltına alınan hakimlerden ’Askeri Casusluk’ davası hakimi olan Atilla Rahman’ın da olduğu öğrenildi.

Karı koca Almanya’ya kaçmak isterken yakalandı
Öte yandan, haklarında yakalama kararı bulunan Adana Adliyesinde görevli savcı Muammer Taha Ekim ve eşi hakim Gamze Ekim, İzmir Adanan Menderes Havalimanı’nda yakalandı. Hakim ve savcı karı kocanın İzmir’den havayolu ile Almanya’ya kaçacağı ileri sürüldü. Gözaltına alınan asker, hakim ve savcıların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulama işlemleri devam ederken, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.
(İHA)