İzmir’de tatil için en çok tercih edilen ilçelerden biri olan Çeşme, yalnızca yazları değil yılın birçok döneminde sıklıkla tercih ediliyor. Kendine özgü havası ve Ege kültürü ile yurt içi ve yurt dışından birçok misafirin beğenisini topluyor. Aslında az bir nüfusa sahip olmasına rağmen yaz aylarında 5 katı yoğunluğa ulaşan bu bölge, her daim popülerliğini koruyor. Akdeniz ikliminin etkisi altında olması sayesinde güneşli gün sayısı oldukça fazla. Bu nedenle yılın uzun bir döneminde tatil planlayabilir, istediğiniz zaman dinlendirici bir kaçamak yapabilirsiniz. Üstelik ulaşımının da kolay olması tercih sebepleri arasındaki önemli bir etken. Öncelikle bir İzmir gezisi planlamak isterseniz burada geçirdiğiniz vaktin ardından İzmir’in ESHOT hatları ile önce Urla’ya oradan da Çeşme’ye geçebilirsiniz. Başka şehirlerden ise genellikle İzmir seferleri dışında Çeşme’ye direk seferler de düzenleniyor. Ayrıca Adnan Menderes Havaalanı’nda indikten sonra Havaş’ın Çeşme servisleri ile beldeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Çeşme otelleri ise sizlere birçok alternatifi bir arada sunarak eksiksiz bir konforla konaklamanıza imkan tanıyor. Çeşme’ye ulaştıktan sonra yapabileceğiniz birçok aktivite ve gezebileceğiniz birçok yer bulunuyor. Görebileceğiniz birçok tarihi antik kent ve doğal güzelliğin yanı sıra yıl boyunca düzenlenen birbirinden farklı konseptlerde festivaller de mevcut. Gezinize bu festivalleri de dahil ederek oldukça renkli ve eğlenceli bir tatil planlayabilirsiniz. Bu festivallerden bazıları ise;

  1. Çeşme Festivali

Uzun bir aradan sonra tekrar düzenlenmeye başlanan bu festival, katılımcıların yoğun ilgisini görüyor. Yunanistan ve Türkiye’den birçok sanatçının ve ünlü şeflerin katıldığı festival, tam bir Ege kültür mozaiğinin yansıması olarak biliniyor. Halk oyunları gösterilerinden sergilere, konserlerden gösterilere birçok renkli programa ev sahipliği yapıyor. Üstelik mutfak veya dans atölyeleri gibi birçok farklı etkinliği de programına alan bu festivalde tatilinizi bir Ege şölenine dönüştürebilirsiniz. 

  1. Tasting Alaçatı

Genellikle Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenen bu festivalde Alaçatı’da yer alan işletmelerin birbirinden farklı lezzetlerini deneme fırsatı bulabilirsiniz. Gurme lezzetlerin yanı sıra birçok müzik etkinliği, danslar ve workshoplar ile tüm tatilinizi renklendirebilirsiniz. Lezzeti ve eğlenceyi bir araya getiren bu festivalde her anınızı dolu dolu geçirebileceğiniz bir tatil planlamak oldukça kolay. 

  1. Alaçatı Ot Festivali

2010 yılından düzenlenen bu festival yurt içi ve yurt dışından birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Bölgenin bitkilerle iç içe yaşamından esinlenerek düzenlene bu festivalde her yıl farklı bir ot teması işleniyor. Örneğin; 2019 yılında düzenlenen festival teması pazı olarak planlanıyor. Pazı ile yapılan lezzetleri denemek için yemek atölyeleri, yarışmalar düzenleniyor. Her yıl bu çerçevede yapılan festivalde bu otların sağlık alanındaki yerine dair söyleşiler, yaratıcı paneller düzenlenirken aynı zamanda eğlenceli konserler de festival programında yerini alıyor. Siz de farklı bir tatil planı için bu festival tarihlerinde Çeşme’ye giderek yeşili ve doğayı eğlenceli bir şekilde keşfedebilirsiniz.

  1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali

Hem doğası hem de kültürü ile dikkat çeken Çeşme’nin en ünlü festivallerinden biri olan Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali dünyanın her yerinden ziyaretçinin takip ettiği eşsiz bir programa sahip. Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen bu festival tüm dünyadan ve ülkemizden sanatçılarla eşsiz bir müzik programı düzenliyor. Genellikle Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenen bu festivalde siz de eşsiz bir kültürel harmoniye dahil olabilirsiniz.

  1. Sonic Swim Festival

Temmuz ayında düzenlene bu festival, özellikle müzik ve dansı bir arada yaşamak isteyenler için eşsiz bir tatil eğlencesi fırsatı. Dünyanın birçok yerinden elektronik müzik sanatçılarını ağırlayan bu festivalde eğlencenin üst sınırlarını zorlayabilirsiniz. 

Tüm bu festivaller ve etkinlikler sayesinde Çeşme’de eşsiz bir tatil yaşayabilir, sevdiklerinizle veya yalnız olarak unutulmaz anılara sahip olabilirsiniz.