İzmir’de Bangladeş Fahri Başkonsolsluğu önünde toplanan Sadet Partisi üyesi bir grup Bangladeşte Cemaat-i İslami başta olmak üzere bütün İslami gruplara yönelik yapılan despotizmi protesto etti. Yapılan açıklamada verilen idam kararlarının siyasi tasfiyeden başka bir şey olmadığı vurgulanırken idam kararlarının iptal edilerek tutukluların serbest bırakılması istendi.

Bangladeş Fahri Başkonsolsluğu önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup adına basın açıklamasını Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe okudu. Açıklamasında Bangladeş’te yaşanan kargaşadan dünya kamuoyunun haberdar olmamasından yakındı. Sakertepe şunları söyledi: "Dış destekli yönlendirmelerle Bangladeş’te iç savaş yaşanmaktadır. Ülkede baskı, zulüm ve işkence ortamı hakimdir. Baskıcı ve zalim Hasina hükümetinin Müslümanlara acımasızca zulmettiği ülkede tam bir kıyım uygulanıyor. Bazı iddialara göre ülkede devam eden olaylarda 2 bin 500 kişi vahşice öldürüldü. Şehitlerin cesetleri kamyonlara doldurularak bilinmeyen yerlere götürüldü. Uluslararası kuruluşlar mutlaka harekete geçmeli ve önlemleri almalıdır. Uluslar arası kuruluşları ve bütün Müslüman ülkeleri göreve çağırıyoruz”.

Bangladeşte yaşanan insan hakları ihlallarini araştırmak adına partisiyle birlikte kendisinin de geçtiğimiz Aralık ayında Bangladeşe giderek araştırma yaptığını kaydeden Sakartepe, orada tutuklu yargılanan Prof. Dr. Gulam Azam ile bizzat görüştüğünü ifade ederek buradaki temasları neticesinde ise tarafsız bir rapor hazırlayıp uluslararası kamuoyuna sunduklarını kaydetti.

Grup, Banladeş Fahri Başkonsolosluğu önüne üzerine “Kınıyoruz” yazılı siyah çelenk bıraktıktan sonra olaysız dağıldı.