İzmir’in Buca ilçesi İşçievleri semtinde bulunan bir binanın zemin katında doğal gaz patlaması meydana geldi. Zemin kat kullanılamaz hale gelirken, evde bulunan biri çocuk üç kişinin yaralandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre İzmir’in Buca ilçesi İşçievleri semti 365 Sokak No: 76 adresinde bulunan binanın zemin katında doğal gaz sıkışmasından kaynaklanan patlama meydana geldi. Saat 22.00 sıralarında meydana gelen patlamada, dairede ikamet eden Ceyda İnal (26) ve Fatih İnal (27) çifti ile çocukları A.İ.’nin yaralandığı öğrenildi. Ceyda İnal ve Fatih İnal Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenilirken, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu, yüzlerinde yanıkların oluştuğu belirtildi. Olayın meydana geldiği sırada yaralanan şahısların patlamanın meydana geldiği kendi evlerinde değil, bir üst katta bulunan Ceyda İnal’ın babası İsmet Şen’in evinde olduğu öğrenildi.

“BEŞ GÜNDÜR İHBAR EDİYORUZ” İDDİASI

Patlamanın meydana geldiği zemin kat, kullanılamaz hale geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Patlama nedeniyle çevrede bulunan ev ve arabaların camlarının da kırıldığı görüldü. Mahalle sakinleri, yaklaşık beş gündür gaz sızıntısı nedeniyle ihbarda bulunduğu ancak yetkililerin mahalleye gelerek çalışma yapmadığını iddia etti. Büyük patlama sesini duyarak olay yerine koşan vatandaşlar ise olayın şokunu üzerilerinden atamadı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerinde inceleme yapmaya devam ediyor.