İzmir’de yürütülen FETÖ soruşturmasında, FETÖ’nün toplantılarına katılıp terör örgütüne himmet ve kurban bağışı altında para toplayıp finansal destek sağlayan esnaflara yönelik yapılan operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında bu sabah FETÖ’nün esnaf yapılanmasına operasyon yaptı. Geçtiğimiz 16 Mayıs tarihinde yapılan operasyonun devamı niteliğindeki operasyonda, şüpheli esnafların terör örgütü FETÖ’nün toplantılarına katıldığı, terör örgütüne himmet ve kurban adı altında finansal destek sağladıkları, toplanan paraların yurt dışında kurban kesileceği iddia edilerek vatandaşların kandırıldığı, kurban paralarının FETÖ ele başının yaşadığı Amerika Pensilvanya’ya gönderildiği ileri sürüldü. Operasyon kapsamında 23 şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerin ev ve iş yerlerinde çok sayıda dijital malzeme ile Gülen ve şüphelilerin çektirmiş olduğu fotoğrafların bulunduğu bildirildi.

FİRARİLER VAR
Öte yandan, İzmir’de esnaf olan ve terör örgütünün kadim abisi olarak bilinen, terör örgüt üyeleri arasındaki her türlü anlaşmazlığı çözen Yusuf Bekmezci, Güneş Sürücü Kursları Sahibi Recep Güneş, terör örgütünün İzmir Adliyesi’ndeki yapılanma sorumlusu imamı konumundaki Mustafa Sayın Erdoğan, terör örgütünün Doğu Anadolu sorumlusu İhsan İnal ve Güneydoğu Anadolu sorumlusu Mehmet Kocatürk hakkında operasyon kapsamında yakalama kararı bulunduğu ancak şüphelilerin firari oldukları bildirildi.
(İHA)