İlkokul , özellikle okulların kapanmasına yakın adını hem sınıfta hem de evde sıklıkla duyuran bir kaynak kitap türüdür. Bunun nedeni de oldukça basittir: Özellikle ilkokul döneminde düzenli bir şekilde ders çalışmak ve pekiştirme yapmak çok önemli olduğu için eğitimin tatilde de devam etmesi gerekmektedir. Çünkü ancak bu şekilde öğrenciler eğitim dönemi boyunca gördükleri bilgileri pekiştirip kalıcı hale getirebilirler.

Eğitim dönemine göre 2. sınıf yarıyıl tatil kitabı ya da yaz tatil kitabı olarak sunulabilen bu yardımcı kitap, tek bir kitap ya da bütün bir set olarak da raflardaki yerini alır. Türü her ne olursa olsun, amaçladığı fayda aynıdır: Henüz akademik hayatının ilk basamaklarında olan çocuklara şimdiden bir öğrenme disiplini sağlamak ve onların başarılarını güçlü bir temele oturtabilmek...

Tabii ki bu faydanın tam olarak ortaya çıkabilmesi için satın alınacak eser titizlikle seçilmelidir. Belli başlı değerlendirme hususlarının hedef alınıp eser içerisinde sağlanmadığı bir kaynağın satın alınması, beklenen yararı sağlayacağı yerde tam tersi bir etki dahi ortaya çıkarabilir. Öğrenci okumaktan, öğrenmekten ve çalışmaktan soğuyabilir, hevesini kaybedebilir, hatta öğrendiği doğru bilgileri güncel olmayan, yanlış ya da gereksiz bilgilerle karıştırabilir. İşte bu gibi durumlardan kaçınmak için bazı hususlara özen gösterilmelidir.

Tatil Kitabını/Setini Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Hiç endişelenmeyin: 2. sınıf tatil kitabı alırken dikkat etmeniz gereken noktalar aslında herhangi bir 2. sınıf kitabı alırken dikkat etmeniz gereken genel şeylerle aynıdır. Üç temel noktayı birleştirdiğinizde gerçekten kaliteli ve bol kazanımlı bir eser alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Peki ama nedir bu üç nokta?

  • Dikkat etmeniz gereken ilk nokta, eserin pedagojik yönden uygun ve kaliteli olması gerektiğidir. Buna göre, satın alacağınız kitap yazılı ya da görsel olarak hiçbir şekilde müstehcenlik, korku ve şiddet unsurları, siyasi ya da dini propagandalar içermemelidir. Zira bunların tümü, çocukların psikolojilerini oldukça olumsuz yönde etkileyecek içeriklerdir ve sadece tatil kitabı içerisinde değil, çocuklara göre tasarlanmış hiçbir eserde bulunmamalıdır.
  • İkinci nokta tabii ki eğitime paralelliktir. Bir diğer deyişle, satın alacağınız ilkokul ikinci sınıf tatil kitabı mutlaka o senenin ve dönemin (örneğin şu an için 2020-2021) Meb müfredatına uygun olmalıdır. Bununla birlikte, içerikler eğitimciler tarafından oluşturulmalıdır ki bir 2. sınıf öğrencisinin algılama ve öğrenme kapasitesine uygun, yani ne çok kolay, ne de çok zor eserler ortaya çıksın.
  • Üçüncü ve son nokta ise canlılık ve görselliktir. Alınacak eser en nihayetinde bir çocuğa hitap edeceğinden renkli, eğlenceli, canlı ve ilgi çekici bir içeriğe sahip olmalıdır. Zira ancak zengin görsellik ile bezenen sayfalar çocuğun dikkatini çekebilir ve onu kitaba hevesle bağlayabilir!

Öğretmen Evde 2. Sınıf Tatil Kitabı Seti

Bahsettiğimiz tüm bu maddeleri bir arada bulmak için piyasadaki tüm 2. sınıf tatil kitabı ürünlerini tek tek incelemek ve aralarından hem aklınıza hem de bütçenize en uygun olan eseri seçmek yorucu bir süreç gibi görünebilir. Dahası, belki de bu araştırma faslı için yeterli vaktiniz olmayabilir. Şanslısınız ki biz, size aramanız gereken tüm maddeleri sağlayıp bir arada sunan ve son derece uygun fiyatlara sahip olan bir eser önerisi yaparak harika bir ipucu vereceğiz...

seti, muhteşem fiyat-performans oranı, değerli öğretmen kadrosuyla şekillenen sayfaları, birden fazla, farklı tipteki kaynakları ve capcanlı, rengarenk içeriği sayesinde eğitimin hiç durmadan, fakat keyifle ilerlemesine yardımcı olur!

Hem öğretmenlerin ve velilerin hem de 2. sınıf öğrencilerinin bayılacağı bu son derece uygun fiyatlı ve bir o kadar da donanımlı seti satın almak için ise İlkokul Market’i ziyaret edebilir, çeşitli fırsatlardan yararlanarak harika bir alışveriş yapabilirsiniz!