İzmir’in Ödemiş ilçesinde, aniden başlayan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Ege ve Marmara bölgelerine yaptığı uyarıların ardından sağanak yağış İzmir ve çevresinde etkili oldu. Ödemiş ilçesinde de, aniden başlayan sağanak yağış hayatı adeta felç etti. Kentte yağan yağmur, sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, saçakların altına gizlenerek yağmurdan korunmaya çalıştı. Sağanakla beraber dakikalar içerisinde cadde ve sokaklarda göle döndü. Şehir merkezinde Saraçoğlu Caddesi, Hürriyet Caddesi, Enstitü Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Atatürk Caddelerinde zaman zaman ulaşım durma noktasına geldi.

EVLERİ SU BASTI
Sağanakla bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. İlçedeki esnaflarda biriken suların iş yerlerine girmemesi için yoğun bir çaba harcadı. Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri, yağmur sularının tahliyesi için mücadele verdi. Suların biriktiği alanlara gelen görevliler, caddelerden suları temizlemeye çalıştı. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları kuvvetli sağanak nedeniyle uyardı.
(İHA)