Bursa'nın İznik ilçesinde meydana gelen olaylardan üzüntü duyduklarını belirten Roman vatandaşlar, "Biz kardeş ve dostuz. Hep öyle kalacağız. Birkaç kişinin hatası yüzünden masum kesim zor durumda kaldı" dedi.

Olaylardan büyük üzüntü duyduklarını belirten Roman vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Basın açıklamasını okuyan Ali Ardıç, "Bu topraklarda büyüdük. Aynı havayı soluduk. Aynı çarşıda dolaştık. Kardeşçe yaşadık. Hep öyle olacak. Bu olay bizi derinden üzmüştür. Ölen kardeşimizin acısını en derin duygularımızla paylaşıyor, Allah'tan rahmet, kederli aileye başsağlığı diliyoruz. Olayı yapanlar, yakalanarak adalet önünde hesap vermiştir. Güzel İznik'imizde çok iyi dost olduğumuz ve konuştuğumuz arkadaşlarımız var. Paylaştığımız birçok şey var. Bizler toplum olarak, herkesle dost kalmak istiyoruz. Aynı okula, aynı camiye, aynı mezarlığa ve aynı çarşıya gitmek istiyoruz. Kardeşçe yaşamak herkesin hakkı. Kimseye kinimiz yok" diye konuştu.

Ardıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatanımız Türkiye, milliyetimiz Türk, dinimiz İslam. Bununla gurur duyuyoruz. Atalarımız İznikli. Bizler İznikliyiz. Evimiz, barkımız, işimiz, gücümüz İznik'te. Biz İznik halkını çok seviyoruz. Hepimiz kardeşiz. Paylaştığımız ortak noktalar var. Allah hepimizi bir yarattı. Tek bayrak altında tek milletiz".